NOVI KAPITEN PREDVODI SRBIJU: Bogdan i družina ruše Kinu na početku šampionata!

M.M.

26. 08. 2023. u 08:35

KOŠARKAŠI Srbije će se u prvom kolu grupne faze Svetskog prvenstva sastati sa Kinom. Utakmica će se igrati u Manili sa početkom u 14 časova.

НОВИ КАПИТЕН ПРЕДВОДИ СРБИЈУ: Богдан и дружина руше Кину на почетку шампионата!

Foto FIBA

Vukao je reprezentaciju i kada nije bio najveća zvezda, davao je sve od sebe čak i kada je bio povređen a poziv selektora je za njega oduvek bio obaveza.

Ima kvalitete pravog vođe i uvek je važio za prvog među jednakima, Srbija ima novog kapitena, a ime mu je Bogdan Bogdanović.

Mnoge velike zvezde su otkazale i srpsku reprezentaciju sada sa pravom ne stavljaju uži krug favorita, međutim, momak koji trenutno igra u Atlanti će pokušati sa svojim drugovima da donese našoj zemlji jedno od tri odličja.

Pripreme nisu dobro počele, videla se neuigranost ali kako je vreme odmicalo izabranici Svetislava Pešića su na terenu delovali sve bolje.

Nikola Jović je pravo osveženje reprezentacije i biće interesantno videti kako će se snaći na svom prvom velikom takmičenju.

Poslednji sa spiska precrtan je Aleksa Radanov, a pored Bogdana i Jovića reprezentaciju će činiti Aleksa Avramović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Filip Petrušev, Dušan Ristić i Boriša Simanić.

Srbija će svoje mečeve igrati u Manili u okviru grupe "B" a pored Kine protivnici će biti Portoriko, odnosno Južni Sudan.

Ukoliko naši momci opravdaju očekivanja i prođu grupnu fazu, u novoformiranoj grupi će se sastati sa dve najbolje reprezentacije iz grupe "A" koju čine Italija, Filipini i Dominikanska Republika.

Selekciju kine će sa klupe predvoditi Aleksandar Đorđević.

Ovi rivali su se sastali pre samo šest dana u pripremnom periodu i tada je Srbija slavila rezultatom 87:64.

Naša procena je da će Bogdan i družina upisati trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Srbija - Kina hendikep 1 (-15,5) (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)