SRBIJA BI DA SPOJI EVROPSKU I SVETSKU TITULU: Vreme je za novo zlato!

V.M.

18. 08. 2023. u 10:20

U prvom kolu evropskog prvenstva za odbojkašice gledaćemo obračun između Srbije i Ukrajine (17.00).

СРБИЈА БИ ДА СПОЈИ ЕВРОПСКУ И СВЕТСКУ ТИТУЛУ: Време је за ново злато!

FOTO: volleyballworld.com

Naše reprezentativke na ovo prvenstvo dolaze kao svetske šampionke i uz Italiju, Tursku i Poljsku su glavni favoriti za osvajanje turnira. 

Srbija je navikla da igra sa velikim pritiskom, a ovoga puta će pokušati da nadjača uspeh iz Beograda sa prošlog Evropskog prvenstva kada je u finalu poklekla protiv Italije (1:3).

Ono što je dobra vest za selektora Gvidetija je to što će imati najbolji sastav na raspolaganju. Italijan je odlučio da u Belgiju povede dizače Maju Ognjenović i Bojanu Drču, korektore Tijanu Bošković i Anu Bjelicu, libera Teodoru Pušić i Aleksandru Jegdić, srednje blokere Jovanu Stevanović, Minu Popović, Maju Aleksić i Henu Kurtagić, kao i primače servisa Bianku Bušu, Saru Lozo, Katarinu Lazović i Aleksandru Uzelac.

Žreb nije bio povoljan po svetske šampionke, jer su na istoj strani žreba Srbija, Poljska i Turska, dok Italija sa druge strane ima ''otvoren put'' do finala. 

Ono što će biti jako bitno je da naše odbojkašice zauzmu prvo mesto u grupi kako bi u eventualnom četvrtfinalu izbegle obračun sa osvajačem Lige nacija, Turskom. To neće biti lak zadatak, jer će se za čelo u grupi ''A'' boriti sa Poljskom, a tu su još Ukrajina, Slovenija, kao i domaćin Belgija koja je juče savladala Mađarsku sa 3:0.

Danas će protivnik naše reprezentacije biti Ukrajina, koja jednostavno nema kvalitet približan Srbiji i ne bi smela da predstavlja problem četi koju predvodi jedna od najboljih odbojkašica sveta Tijana Bošković.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: hendikep poena 1 (-21,5) (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)