OVO SE ČEKALO VIŠE OD TRI GODINE! Povratak prelepe šampionke

V.D.

09. 08. 2023. u 12:42 >> 12:42

PAUZA je gotova, vreme je za nove sportske uspehe

ОВО СЕ ЧЕКАЛО ВИШЕ ОД ТРИ ГОДИНЕ! Повратак прелепе шампионке

Foto: Profimedia

Svi ljubitelji belog sporta su sa nestrpljenjem očekivali povratak velike šampionke Karoline Voznjacki na teniske terene. Šampionka Otvorenog prvenstva Australije iz 2018. godine je u karijeri osvojila čak 30 titula u singlu i dve u dublu i na prvom mestu VTA liste provela čak 71 nedelju. 

Poslednji turnir koji je ova sjajna tridesettrogodišnja teniserka iz Danske odigrala bio je baš Australijan open 2020. godine, nakon čega je usledila pauza od čak tri i po godine. 

Karolina se u međuvremenu ostvarila kao majka i rodila je ćerkicu Oliviju i sina Džejmsa, ali teniski tereni su joj i dalje jako nedostajali pa je odlučila da se vrati profesionalnom sportu.

Prvi turnir nakon dugačke pauze je masters u Montrealu koji je osvojila 2010. godine kada je u finalu savladala Veru Zvonarevu. 

Karolina je za medije istakla kako nije lako organizovati putovanje na turnir s obzirom na to da sa sobom mora da vodi dvogodišnju ćerku i sina starog svega devet meseci koji su joj najveća inspiracija. 

Želja joj je da bude u potpunosti spremna za Otvoreno prvenstvo Amerike gde je dva puta igrala finala, 2009. i 2014. godine, a u jednom od intervjua se i prisetila baš tog svog prvog finala kada je imala samo 19 godina, a u kome je poražena od čuvene Kim Klajsters koja se sa porodiljskog odsustva vratila kao šampionka Ju-Es opena i nada se da će moći da ponovi Belgijankin uspeh.

Karolina je sjajno startovala i u prvom kolu rutinski slavila protiv Kimberli Birel iz Australije rezultatom 2:0 (6:2, 6:2), ali će je večeras u drugom kolu čekati mnogo teži zadatak jer će sa druge strane mreže stajati aktuelna šampionka Vimbldona i deseta teniserka sveta Marketa Vondrušova.

Čehinja je sve iznenadila trijumfom u Londonu i postala prva teniserka u istoriji koja nije postavljena za nosioca, a uspela je da osvoji najprestižniji turnir. Nekada prva juniorka sveta je pre Vimbldona bila 42. teniserka na svetu i uspela je da osvoji samo jednu titulu na turniru u Bilu, a najveći uspeh do sada su joj bila finala Olimpijskih igara u Tokiju 2021. gde je poražena od Belinde Benčić u tri seta i finale Rolan Garosa 2019. godine kada je izgubila od Ešli Barti.

Marketa je u prvom kolu savladala bez većih problema Egipćanku Šerif rezultatom 2:0 (6:4, 6:2) i puna samopouzdanja ulazi u meč sa velikom šampionkom.

Iako je Voznjacki daleko uspešnija teniserka od Vondrušove, mi smatramo da je ipak prerano za prvu top 10 pobedu nakon toliko duge pauze, ali ne sumnjamo da će Karolina u budućnostsi pružati sjajne partije.

NAŠ TIP: Vondrušova - Voznjacki 1-1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)