BOŽIĆNI SPEKTAKL: Janis i družina dolaze u ''TD garden''

V.M.

25. 12. 2022. u 10:17

OBRAČUN dve najbolje ekipe Istočne konferencije.

БОЖИЋНИ СПЕКТАКЛ: Јанис и дружина долазе у ТД гарден

FOTO: AP

Boston igra sjajno ove sezone i nakon prošlogodišnjeg poraza od Golden Stejta u finalu cilj im je da se vrate u isto i osvoje trofej. Milvoki takođe igra veoma dobro iako je veći deo sezone bez drugog najboljeg igrača ekipe, Krisa Midltona.

Početkom sezone desila se promena na klupi domaćina, Ime Udoka je dobio jednogodišnju suspenziju od uprave, a njegovo mesto zauzeo je pomoćnik Džo Mazula koji radi odličan posao i njegova ekipa ima skor od 23 pobede i deset poraza. Seltiksi su trijumfom protiv Minesote, 121:109, prekinuli seriju od tri izgubljene utakmice. Vođa ekipe je sjajno krilo Džejson Tejtum, koji je trenutno možda i glavni kandidat za najboljeg igrača lige.

Bivši student Djuka ove sezone beleži 30.5 poena po utakmici uz 47.1% iz igre i 8.1 skokom po meču. Te brojke su mu najveće u karijeri i nakon slabog izdanja u prošlogodišnjem finalu odgovorio je kritičarima i podigao svoju igru na neki novi i viši nivo. U prethodne četiri utakmice Tejtum je redom ubacivao 44,31,41 i 30 poena i u sjajnom je ritmu. Njegov ''partner u zločinu'' je bek šuter Džejlen Braun, koji beleži 26.5 poena uz 7.5 skokova po utakmici.

Milvoki takođe pruža veoma dobre igre. Baksi imaju pobedu manje od Seltiksa ali i utakmicu manje i zauzimaju drugo mesto na tabeli Istočne konferencije. Gost je u prethodne četiri utakmice ostvario dve pobede i isto toliko poraza. Glavni problem ekipe je povreda Krisa Midltona koju je zaradio u prošlogodišnjem plej-ofu. Midlton se vratio na teren nakon šest meseci pauze ali treba mu vremena da uđe u ritam, a usput je i pokupio novu povredu. Alfa i omega ekipe je dvostruki ''MVP'' lige, Janis Adetokumbo.

Sjajni Grk ima još jednu fenomenalnu sezonu, beleži 31.4 poena u proseku, a uz to ima i 11.3 skoka i 5.2 asistencije po utakmici. Janis sve ovo radi sa preko 50% šuta iz igre što je jako impresivno.

Domaćin će biti bez Galinarija, dok je pod znakom pitanja Robin Vilijams, a Baksi će odluku da li će Midlton nastupati doneti pred sam meč.

Ove dve ekipe su susrele u prošlodišnjem plej-ofu. U možda i najboljoj seriji čitavog plej-ofa, Boston je slavio sa 4:3, Baksi su tada takođe bili bez usluga Krisa Midltona.

Očekujemo još jedan sjajan meč između ovih ekipa, ume da bude tvrdo kada igraju ovi timovi i mislimo da će tako biti i ovog puta.

NAŠ TIP: ukupno poena –226,5  (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)