DONČIĆ PROTIV LEBRONA: Lejkersi su u ozbiljnom problemu

V.M.

25. 12. 2022. u 10:11 >> 10:11

MAVERIKSI na svom parketu traže treću vezanu pobedu.

ДОНЧИЋ ПРОТИВ ЛЕБРОНА: Лејкерси су у озбиљном проблему

Foto Profimedia

U Dalasu se sve vrti oko jednog od najboljih igrača današnjice, Luke Dončića. Sjajni Slovenac ima skoro tripl dabl po utakmici ove sezone. Uz 32.8 poena, ima 8.3 skokova i deli 8.7 asistencija u proseku na 30 odigranih utakmica. U prošlom susretu je eksplodirao i postigao 50 poena u pobedi protiv Hjustona, 106:112. Maveriksi imaju skor od 17 pobeda i 16 poraza, nalaze se na osmoj poziciji Zapadne konferencije i očekuje ih borba za plej-of ili makar plej-in.

Lejkersi su slabo započeli sezonu i sa skorom od 13 pobeda i 19 poraza nalaze se na 13. poziciji Zapadne konferencije. Ekipa iz Los Anđelesa je uvatila dobar ritam krajem novmebra i početkom decembra ali je usledila povreda jednog od nosioca njihove igre, Entonija Dejvisa.

''Obrva'' je redom davao 30+ poena svakoj ekipi uz dvocifren broj skokova, a pored toga je i jedan od najboljih defanzivaca lige. Povredio se u meču sa Denverom, nakon te utakmice ''jezerdžije'' su pobedile Vašington, ali su onda usledila tri vezana poraza. Sada je sve na leđima Lebrona Džejmsa koji i ove sezone pruža odlične partije. Ima 27.4 poena u proseku, 8.2 skokova i 6.7 asistencija po utakmici. Ekipa je izvan njih dvojice slabog kvaliteta, ali probaće da svojim navijačima prirede lep božićni poklon i savladaju Dalas.

Domaćin neće moći da računa na Finija-Smita, Klebera i Vokera, dok gost dolazi u Teksas bez Dejvisa i Toskana-Andersona.

Ovo će biti prvi susret ovih ekipa ove godine, u prošlosezonskim okršajima Dalas je upisao dve pobede dok su Lejkersi jednom slavili.

Ako uzmemo u ozbir da su ovo dve veoma slabe defanzivne ekipe čiji su glavni igrači  u stanju da daju enorman broj poena i razigraju svoje saigrače mislimo da će ovaj meč prebaciti postavljenu granicu za koševe.

NAŠ TIP: ukupno poena +226,5  (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!