GALATA POBEDOM PREUZIMA PRVO MESTO: U goste joj dolazi lokalni rival

V.M.

25. 12. 2022. u 09:18

GRADSKI derbi u 15. kolu turske Superlige, na ''Nef stadion'' dolazi Istanbul.

ГАЛАТА ПОБЕДОМ ПРЕУЗИМА ПРВО МЕСТО: У госте јој долази локални ривал

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Galatasaraj ima priliku da pobedom preuzme mesto lidera na tabeli od Fenerbahčea u veoma neizvesnoj borbi za titulu. Potupno drugačija situacija je kod Istanbulspora koji je osvojio samo osam bodova do sada i grčevito se bori za opstanak.

Domaćin je preko leto doveo sjajne fudbalere koji polako počinju da pokazuju svoj kvalitet. Crveno-žuti dres obukli su Lukas Torerira, Dris Mertens, Mauro Ikardi i Serđo Oliveira koji su dovedeni sa zadatkom da donesu titulu.

Galatasaraj nije baš najbolje započeo sezonu, ali je u tri kola pre pauze upisao isto toliko pobeda i sada je drugi na tabeli. Posebno je bitan bio trijumf nad jednim od direktnih rivala za titulu, Bašakšehirom. U gostima im je spakovao sedam komada i naneo im poraz kakav dugo nije viđen u derbijima velikih klubova u Turskoj.  Galatasaraj je za vreme Svetskog prvenstva odigrala pet prijateljskih utakmica u kojima se nije baš proslavila, ostvarila je jedan trijumf uz tri poraza i remi. Preko nedelje izabranici Okana Buraka savladali su Kečiorenguču u kupu sa 1:0 pogotkom Bafetimbija Gomisa u 82. minutu.

Gost se nakon 17 godina vratio u elitni rang ali pruža veoma loše partije. Vezao je šest poraza u prvenstvu tako da mu je pauza došla u pravi trenutak. Istanbul je osvojio samo osam bodova, što je sedam manje od Kasimpaše koja je prvi tim iznad zone ispadanja.

Najveći problem ''bikova'' je napad, postigli su samo 12 golova što je najmanje u celoj ligi. Preko nedelje izgubili su od Fenerbahčea u kupu rezultatom 3:1. Sezonu je na klupi započeo Osman Korkmaz kome je uručen otkaz krajem oktobra, ekipu je posle njega preuzeo Fatik Teke koji i dalje nije upisao pobedu.

Što se tiče međusobnih susreta ovih ekipa apsolutno dominira domaćin. U prethodnih pret susreta viđene su četiri pobede Galtasaraja uz jedan nerešen rezultat.

Očekujemo da Galata rutinski odradio posao protiv gradskog rivala i osvoji sva tri boda.

NAŠ TIP: 1&2-5+ (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista

Rat u Ukrajini doveo je do toga da se Rusija, kada je o sportu reč, osim nekoliko izuzetaka, uglavnom "okrene sebi", jer na međunarodna takmičenja njeni sportisti uglavnom ne mogu zbog uvedenih sankcija. A to "okretanje sebi" predsednik Rusije Vladimir Putin iskoristio je da podseti svoje sunarodnike na važnost bavljenja sportom čak i kada nisu profesionalci. A iskoristio je i da nešto naredi - izvršnoj vlasti, koja je u Rusiji potčinjena predsedniku, jer tamo vlada predsednički sistem.

22. 04. 2024. u 16:13

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna