BIĆE GOLOVA NA VEMBLIJU: Lids i Sautempton igraju utakmicu za sto miliona evra

O. M.

26. 05. 2024. u 07:55

SEZONU u kolevci fudbala, Engleskoj, zatvara utakmic finala plej-ofa za popunu Premijer lige. U njoj će se za boriti Lids junajted i Sautempton, koji su prošle godine napustili elitno društvo.

БИЋЕ ГОЛОВА НА ВЕМБЛИЈУ: Лидс и Саутемптон играју утакмицу за сто милиона евра

Foto: Profimedia

Tako se ipak neće desiti da se u Premijer ligu istovremeno vrate sve tri ekipe koje su prošle godine iz nje ispale, jer su direktan plasman ostvarili Lester kao prvak Čempionšipa i Ipsvič taun, koji je prošle sezone igrao u Ligi jedan, trećem razredu engleskog fudbala.

Iako finalna utakmica plej-ofa za popunu Premijer lige nema zvaničan nagradni fond ipak se često može pročitati i čuti kako je to "najskuplja" utakmica u svetu fudbala, jer pobedniku će kroz nagradni fond, koji garantuje najpopularnija i jedna od jačih liga na svetu, doneti oko 200 miliona evra u naredne dve godine. Mnogo biše nego što donose finale Lige šampiona ili Mundijala.

A posle duge i naporne sezone i nimalo lakih polufinala plej-ofa, knjiga je spala na dva imena - Lids i Sautempton.

Lids nije imao dobar početak sezone, sa dve pobede u sedam utakmica, ali su se posle toga probudili, posebno tokom zime. Od početka januara, ostvarili su niz od devet uzastopnih pobeda u ligi i bili su neporaženi u 15 utakmica do početka aprila.

Vodili su borbu za automatsku promociju do samog kraja, ali su na kraju završili na 3. mestu.

U polufinalu su pobedili Norič, posle 0:0 i 4:0 u dve utakmice. Na "Kerou Roudu", Danijel Fark je izabrao oprezniji pristup, koji je promenio u revanšu na "Eland Roudu".

Lids je dva puta igrao u plej-ofu za Čempionšip i nikada nije prošao. Jednom su izgubili u polufinalu (2019) i jednom u finalu (2006).

Sezonu su završili u lošoj formi sa jednom pobedom u šest utakmica. Uključujući utakmice plej-ofa, imaju dve pobede u poslednjih osam utakmica.

Lids je imao najviše utakmica bez primljenog gola u regularnom delu sezone, a samo je Lester  primio manje golova ukupno od njih.

Sautempton takođe nije dobro počeo sezonu sa tri pobede u prvih devet utakmica i bio je na 15. mestu. Za razliku od Lidsa, njihova odbrana je bila užasna.

Ali od kraja septembra su krenuli u dobar, istorijski niz od 22 utakmice bez poraza u ligi. Napredovali su na drugo mesto. Ali i oni su sezonu završili u ne tako dobroj formi i izgubili bitku za automatsku promociju.

Sautempton je eliminisao VBA u polufinalu. Posle 0:0 na "Hotornsu", pobedili su ih sa 3:1 na stadionu "Svete Marije".

Sautempton igra fudbal zasnovan na posedu lopte. To je prepoznatljiv stil menadžera Rasela Martina. Nisu uspeli da postignu gol u samo pet utakmica ove sezone i imali su zavidan prosek golova - 3,26 po utakmici.

Sautempton je samo jednom igrao u plej-ofu za Čempionšip, izgubivši u polufinalu od Derbija u sezoni 2006/07.

Početkom maja, Sautempton je pobedio u Lidsu sa 2:1. Samo jedan od poslednjih pet međusobnih susreta ovih ekipa nije došao GG.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)