PROSLAVA TITULE? Seltiku dovoljan bod da osvoji Premijeršip treću godinu zaredom

V.M.

15. 05. 2024. u 09:45

FUDBALERI Seltika imaju priliku da se ponovo popnu na tron škotskog fudbala, a sve što im je potrebno je da osvoje bar jedan bod na današnjem gostovanju Kilmarnoku. Meč se igra na ''Ragbi parku'' i počinje u 20.30.

ПРОСЛАВА ТИТУЛЕ? Селтику довољан бод да освоји Премијершип трећу годину заредом

Foto: EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS

Nova sezona, starti Seltik. Škotski velikan je i ove godine pokazao da je najjači tim u Škotskoj i zasluženo se nalazi nadomak osvajanja treće uzastopne titule.

Iako je ostao bez trenera Angelosa Postekoglua koji je letos preuzeo Totenhem, to nije poremetilo ''kelte''. Na kormilo se vratilo poznato lice Brendan Rodžers koji je u svom prvom mandatu dominirao škotskim fudbalom, a izgleda se nameračio da u drugom učini isto.

Dva kola pre kraja Seltik je prvi na tabeli sa tri poena prednosti u odnosu na Rendžers koji je odigrao meč više, tako da ukoliko danas osvoji bod, pobeći će na nedostižnih plus četiri u odnosu na večitog rivala, što bi matematički donelo titulu pred poslednje kolo koje je na programu ovog vikenda.

Ključni trijumf ostvaren je upravo protiv Rendžersa protekle subote u čuvenom ''Old firmu'', četa Brendana Rodžersa je slavila sa 2:1 i pred svojim navijačima i tako napravila veliki korak ka trofeju.

Uz prvenstvo, gostima odlično ide i u Kupu Škotske gde su dogurali do finala u kojem će igrati sa Rendžersom 25. maja, tako da je i ''dupla kruna'' u opticaju, a da ne mogu do ''triplete'' pobrinuo se njihov današnji rival Kilmarnok koji ih je izbacio u drugoj rundi Liga kupa.

Što se tiče domaćina, on ima dosta dobru godinu, siguran je na četvrtom mestu i igraće kvalifikacije za Ligu konferencija iduće sezone.

Forma mu je takođe solidna i na minulih pet ligaških mečeva sakupio je deset bodova.

Ovi rivali su se sastajali tri puta od starta sezone, a pored pomenute pobede Kilmarnoka viđen je remi i trijumf Seltika.

NAŠ TIP: X2&|1+&||1+ (kvota 1,53)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!