PELEGRINI JE KIKEOVA NOĆNA MORA: Uzbuđenja u "seviljskom derbiju" uglavnom počinju u drugom poluvremenu

O. M.

28. 04. 2024. u 10:20

BETIS i Sevilja sastaće se ove nedelje 141. put u takmičarskim utakmicama. Biće to 106. seviljski derbi ili kako je poznat u Španiji, "veliki derbi" u okviru La lige.

ПЕЛЕГРИНИ ЈЕ КИКЕОВА НОЋНА МОРА: Узбуђења у севиљском дербију углавном почињу у другом полувремену

Manuel Pelegrini foto: EPA

Sevilja ima više uspeha, kako u međusobnim susretima tako i u trofejima, ali ove sezone čini se da je Betis ispred gradskog rivala. 

"Zeleno-beli" su to pokazali i u prvoj utakmici sezone, kada su na Seviljinom "sančes Pichuan" stadionu zasluženo vodili do 79. minuta kada je Ivan Rakitić svojim petim, rekordnim kada su u pitanju "veliki derbiji", golom doneo bod domaćinu i sprečio Betis da pobedi prvi put od 2018. godine u prvenstvu.

Sa samo šest kola La lige do kraja, ovaj obračun u Sevilji mnogo je važniji za Betis, koji ostaje u borbi za plasman u evropske kupove. S druge strane, Sevilja još nije obezbedila opstanak matematički, ali sa 12 bodova prednosti nad Kadizom, trebalo bi stvarno da se desi mnogo toga nepredviđenog da još uvek aktuelni osvajač Lige Evrope ispadne. 

Betis je imao krizu rezultata do pre nekoliko nedelja. Vezali su četiri poraza tokom marta, ali su se probidili u aprilu i sa dve pobede se vratili na sedmu poziciju i to pobedom nad direktnim konkurentom za mesto u Ligi konferencija, Valensijom koju su savladali sa 2:1 u gostima prošle nedelje. Prethodno su identičnim rezultatom pobedili Seltu iz Viga kod kuće.

Zanimljivo je da će ovaj susret biti i svojevrstan trenerski derbi, jer se šef struke Sevilje Kike Sančes Flores čak 17 puta nalazi u suprotnim boksovima protiv trenera Betisa Manuela Pelegrinija. Za Floresa je ovaj derbi bio prilično neprijatan jer je skor ubedljivo na strani Čileanca koji ima 11 pobeda naspram četiri madridskog stručnjaka, uz dva remija. Jesenas se nisu sastajali jer je Sevilju tada vodio Urugvajac Dijego Alonso.

Međutim, Pelegrini ne može da se pohvali dobrim bilansom protiv Sevilje, pošto na "Sančez Pichuan" stadionu ima samo jednu pobedu, uz tri poraza i četiri remija dok je vodio Viljareal, Real Madrid i Malagu.

Sevilja ide u susedstvo sa nadom da će vezati četiri prvenstvene pobede prvi put posle aprila 2021. godine. Pobeda u ovom "El grande derbiju" važna je za Sevilju i zato što ova ekipa nikada u 21. veku nije imala ovako malo bodova posle 33 kola.

Sevilja nije izgubila u gostima od poraza na "Santjago Bernabeu" stadionu krajem februara, a u poslednjih pet gostovanja, soim "kraljevskog kluba" (0:1) njihovu mrežu tresli su samo igrači Almerije (2:2).

Kladioci bi trebalo da obrate pažnju na činjenicu da u prvim poluvremenima "velikog derbija" uglavno nema golova, jer se ekipe čuvaju za urnebes koji sledi u nastavku. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: I<II (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!