ASTON VILA SANJA LIGU ŠAMPIONA: Trešnjince moraju ''pasti'' na ''Vila parku'' kako bi to postala realnost

V.M.

21. 04. 2024. u 07:30

BIRMIGEMSKI ''lavovi'' će u okviru 34. kola Premijer lige od 16 časova dočekati Bornmut.

АСТОН ВИЛА САЊА ЛИГУ ШАМПИОНА: Трешњинце морају пасти на Вила парку како би то постала реалност

Foto: EPA-EFE/Tolga Akmen

Nakon  slabih izdanja engleskih timova u četvrtfinalima evropskih takmičenja, gotovo je sigurno da će ''samo'' četiri ekipe iz Premijer lige igrati u Ligi šampiona naredne sezone.

Ono što je zanimljivo je da su ''lavovi'' bili jedina engleska ekipa koja je sredinom nedelje bila na visini zadatka jer su u Ligi konferencija izbacili Lil posle izvođenja penala, ali slabi nastupi Sitija, Liverpula i Arsenala koštaće Premijer ligu i po pet izabranika će sigurno imati Serija A i vrlo verovatno Bundesliga.

To znači da će Vila, koja trenutno drži četvrto mesto, morati da igra na izuzetno visokom nivou do kraja prvenstva kako bi se po prvi put od 1983. vratila u najeltinije evropsko takmičenje.

Upravo tako je i izgledala proteklog vikenda kada je otišla na jedno od najtežih gostovanja u državi i odnela tri boda sa ''Emirejtsa'' golovima Bejlija i Olija Votkinsa u završnici meča savladvši Arsenal sa 2:0.

Na taj način, Vila je iskoristila blamažu Totenhema na ''Sent Džejmsis parku'' (0:4) i preuzela četvrto mesto, mada ima samo tri boda više od pevaca uz odigran meč viška, tako da će se ova dva tima do kraja boriti za poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Ipak, ono što ide na ruku domaćinu je to što će imati dosta lakši raspored nasrpam Totenhema, jer ekipa iz severnog Londona do kraja ima da igra sa tri prvoplasirana tima, a iz te grupe izabranici Unaja Emerija će jedino ukrstiti koplja sa Liverpulom i to na ''Vila parku''.

Takođe, vrlo bitna stvar može biti i gol-razlika koja se u Premijer ligi gleda ako timovi imaju isti osvojen broj bodova, a tu prednost ima Aston vila, +19 naspram +16.

Totenhem ne igra ovog vikenda, tako da šampion Evrope iz 1982. godine danas ima odličnu šansu da napravi dodatan pritisak na ''pevce'' i pobegne im na šest bodova razlike.

Kako bi to uradili, moraće da pobede Bornmut koji igra veoma dobro u poslednje vreme.

''Trešnjnice'' su u odličnom dobrom ritmu, na proteklih pet utakmica sakupile su čak deset bodova (tri pobede) i u tom periodu su jedino Siti i Čelsi uspešniji od njih (po 11 bodova),

Ono što je karakteristično za goste je to da igraju utakmice sa dosta golova, a još jedan primer toga videli smo pre sedam dana kada su sa Junajtedom remizirali na ''Vitalitiju'' rezultatom 2:2, što im je bio četvrti od minulih pet duela na kojima su viđena bar tri pogotka.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju određenih problema sa njima.

Veliki minus za domaćina biće neigranje suspendovanog Daglasa Luiza, a uz njega meč će propustiti Kamara, Mings, Zaniolo, Remzi, Moreno i Buendija, ali vredi napomenuti da se u sastav vratio Meti Keš koji je uz Emija Martineza bio heroj trijumfa nad Lilom jer je postigao gol koji je uveo meč u produžetke.

Sa druge strane, kod Bornmuta su povređeni Frederiks, Sinistera i Tavernije.

U prvom delu sezone današnji rivali su odigrali veoma zanimljiv meč, ''trešnjinice'' su dva puta vodile, ali nisu uspevale da sačuvaju tu prednost i viđena je podela bodova na ''Vitalitiju''.

Danas očekujemo ofanzivnu Vilu koja mora napasti pobedu u Ligu šampiona i verujemo da će do nje i doći.

Za hrabrije dodajemo i gol-gol zbog otvorenog fudbala koji preferiraju ovi timovi i utakmica sa punim brojem golova koje Bornmut igra u poslednje vreme.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)