TADIĆ I DŽEKO NE VOLE "IKSEVE": Olimpijakos brani gol prednosti na "Šukru Saračogluu"

O. M.

18. 04. 2024. u 11:53

FENERBAHČE dočekuje Olimpijakos u revanšu četvrtfinala Lige konferencija. Utakmica se igra na stadionu "Šukru Saračoglu" u Istanbulu od 21 čas.

ТАДИЋ И ЏЕКО НЕ ВОЛЕ ИКСЕВЕ: Олимпијакос брани гол предности на Шукру Сарачоглуу

FOTO: Tanjug/AP

Pirejci imaju gol prednosti iz prve utakmice. vodili su sa 3:0 posle manje od jednog časa igre, ali su Turci uspeli da smanje golovima Irfana Džana Kahvečija i kapitena reprezentacije Srbije Dušana Tadića pa revanš čekaju sa mnogo više optimizma nego što su ga imali na pola sata pre kraja utakmice u Pireju.

Optimizam navijača Fenerbahčea podgrva i činjenica da su njihovi ljubimci pobedili u 11 od 13 utakmica kod kuće u evropskim kupovima. Imaju još po jedan poraz i neodlučenu.

Problem je odbrana, na kojoj će trener Ismajl Karta lmorati da poradi, jer "žuti kanarinci" nisu uspeli da sačuvaj umrežu netaknutom na poslednjih sedam utakmica na svom stadionu. Srećom, napadači to gotovo uvek nadoknade, jer je Fener postigao bar dva gola na sedam od poslednjih devet utakmica.

olimpijakos nikada nije igra opolufinale nekog evropskog kupa. Najdalje su stizali do četvrtfinala, po jednom u Ligi šampiona (1999. ih eliminisao Juventus) i Kupa pobednika kupova (1993. ispali od madridskog Atletika). U Ligi Evrope i Kupu UEFA nikada do sada nisu igrali ni četvrtfinale, a ovo im jre prvo učešće u Ligi konferencija.

Pre prošlonedeljnog susreta u Pireju, sa Fenerom su igrali u istoj grupi Lige Evrope 2021/22 kada su u Istanbulu pobedili sa 3:0 i time osigurali drugo mesto iza Ajntrahta. Na toj utakmici blistao je Jorgos Masuras sa dva postignuta gola, a on će i danas biti najveća pretnja odbrani Fenera, dok će s druge strane biti Edin Džeko. Fener je pobedio 17 puta na 18 utakmica kada je "Bosanski dijamant" postigao gol otkad je prošleog leta pojačao istanbulskog velikana.

Ove dve ekipe ne vole remije. Fenerbahče nije igrao nerešeno već 12 utakmica, dok je Olimpijakos poslednji put odigrao bez pobednika pre tri meseca u osmini finala Kupa protiv večitog neprijatelja Panatinaikosa. Od tada su odigrali 19 utakmica.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)