VREME JE DA SE HOLAND RASPUCA: ''Šeširdžijama'' se ne piše dobro na ''Etihadu''

V.M.

13. 04. 2024. u 08:35

BORBA za titulu u Premijer ligi je u punom jeku, a jedan od glavni aktera Mančester siti dočekuje Luton od 16 časova.

ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ ХОЛАНД РАСПУЦА: Шеширџијама се не пише добро на Етихаду

Tanjug/AP

Veoma je zanimljivo u samom vrhu engleskog fudbala, a nakon prošlonedeljenog remija Liverpula sa Junajtedom (2:2), poziciju lidera je ponovo preuzeo Arsenal koji je ispred ''redsa'' zbog znantno bolje gol-razlike (+51 naspram +42).

Taj nerešeni rezultat iskoristio je i Mančester siti koji se trijumfom nad Kristal palasom (3:1) približio samom vrhu i ima samo poen manje od vodećeg dvojca, što najavljuje neverovatnu trku do samog kraja.

Siti pokušava da uradi nešto što niko nikada nije, nebitno da li se takmičenje zvalo Premijer liga ili Divizija jedan, a to je osvajanje četiri uzastopna šampionata što bi ih zacementiralo kao najdominantniju ekipu u istoriji takmičenja.

I pored određenih turbulencija i problema sa izostancima tokom čitave sezone, Pep Gvardiola je ponovo odlično pripremio svoje izabranike za samu završnicu sezone, a ako se uključi iskustvo koje poseduju u ovakvim situacijma ne čudi što ih mnogi smatraju za glavne favorite i pored toga što su treći na tabeli.

Popularni ''građani'' su neporaženi na poslednjih 16 ligaških utakmica, a uz to nisu izgubili na ''Etihadu'' još od novembra 2022. godine što dovoljno govori o njihovoj dominaciji u Premijer ligi i jasno je da se slabašnom Lutonu ne piše dobro u Mančesteru.

To pogotovo može biti slučaj ako se na današnjem meču raspuca Erling Holand koji je krajem februara u obračunu ovih timova u FA kupu (6:2 za Siti) postigao čak pet golova i današnji rival je za podizanje samopouzdanja norveškom reprezentativcu koji se muči u poslednje vreme i samo je jedanput tresao mrežu na minulih sedam utakmica u svim takmičenjima.

Što se tiče Lutona, on se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak sa Notingemom i Evertonom. U prošlom kolu ''šešidžrije'' su ostvarile veoma bitnu pobedu savladavši posle preokreta Bornmut sa 2:1 na ''Kenilvurt roudu'' i sada su izjednačene sa ''šumarima'' po broju sakupljenih bodova, ali zbog inferiornije gol-razlike (-20 prema -16) su i dalje u zoni ispadanja.

I pored toga što su tokom čitave sezone u donjem domu, gosti su jedno od najprijatnijih iznenađenja Premijer lige. Mnogi su mislili da će rutinski ispasti i niko im nije davao nikakve šanse, ali ofanzivni fudbal koji igra četa Roba Edvardsa je osvojio srca neutralnih navijača širom Engleske i Evrope i svojim nastupima su pokazali da pripadaju u najjačoj ligi sveta, makar to bilo na samo jednu godinu.

Pored pomenutog trijumfa u FA kupu, Siti je pobedio Luton i u prvenstvu posle preokreta sa 2:1.

Domaćina kroz četiri dana očekuje revanš utakmica osmine finala Lige šampiona sa Real Madridom (3:3 prvi meč), tako da možda dođe do određenih rotacija u redovima građana, ali i pored toga očekujemo njihov domintan trijumf.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

 NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu