SAUTEMPTON OPET POSRĆE: Koventri bi mogao tri puta na Vembli ove sezone

O. M.

09. 04. 2024. u 11:17

SAUTEMPTON dočekuje Koventri u jednom od derbija 42. kola engleskog Čempionšipa.

САУТЕМПТОН ОПЕТ ПОСРЋЕ: Ковентри би могао три пута на Вембли ове сезоне

Profimedia/ IMAGO

Obe ekipe nadaju se promociji u Premijer ligu, a u ovom trenutku "sveci" su bliži tom cilju, jer drže mesto koje garantuje plej-of, dok su "nebeskoplavi" prvi ispod crte.

Sautempton je pre početka prvenstva bio jedan od favorita za direktnu promociju, a u jednom trenutku, početkom februara, činilo se da će u tome i uspeti. Bilo je to na vrhuncu njihove serije od 22 utakmice bez poraza, kada su izbili na drugo mesto. Međutim, usledio je pad forme i tri poraza u četiri utakmice do kraja drugog meseca. To je bio najteži period u sezoni za svece posle četiri vezana poraza u septembru.

Mart nije doneo ništa novo, opet su ga otvorili sa dve pobede pa je usledio niz od tri utakmice posta, tako da se sa sigurnošću može reći da će Sautempton morati u plej-of.

S druge strane, Koventri je loše počeo sezonu, a pozitivan napredak zabeležili su u decembru i januaru. Sredinom prvog meseca su, zahvaljujući pobedi nad liderom Lesterom, ušli u zonu plej-ofa. Nisu se dugo zadržali tu, ali nisu ni daleko, tu negde stalno od sedmog do devetog mesta.

Navijači Koventrija osim nade za plasman u Premijer ligu imaju još jednu  - njihovi ljubimci stigli su do same završnice FA kupa, gde ih za dve nedelje očekuje polufinale sa Mančester junajtedom. Tako bi do kraj sezone Koventri mogao tri puta da igra na Vembliju, u polufinalu i finalu FA kupa, odnosno u finalu plej-ofa Čempionšipa. Prošle godine, zaustavio ih je Luton taun upravo u finalu plej-ofa.

Napadač Elis Sims postigao je 18 golova ove sezone za Koventri, a od toga 16 u 2024. godini, 13 u Ligi i tri u Kupu. Koventri bi uskoro mogao dobro da unovči i njega kao što je njegovog prethodnika Viktora Đekereša.

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?