ITALIJANSKI DERBI U ČETVRTFINALU LIGE EVROPE: Goleade su redovna pojava kada igraju Milan i Roma

V.M.

11. 04. 2024. u 07:45

U prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope fudbaleri Milana će ugostiti Romu na ''San Siru'' (21.00).

ИТАЛИЈАНСКИ ДЕРБИ У ЧЕТВРТФИНАЛУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Голеаде су редовна појава када играју Милан и Рома

FOTO: Tanjug/AP

Žreb za četvrtfinale Lige Evrope nije razočarao, gledaćemo nekoliko sjajnih obračuna, a jedan od njih trebalo bi da bude i ovaj italijanski derbi u kojem se sastaju dva tima koja su među glavnim favoritima za osvajanje, Milan i Roma, a zanimljivo je da će im ovo biti prvi put da igraju međusobno u nekom međunarodnom takmičenju.

Iako nisu igrali jedni protiv drugih, sastajali su se protiv drugih italijanskih klubova i u tim slučajevima je dosta uspešniji Milan koji je protiv sunarodnika na 13 mečeva ostvario pet pobeda, isto toliko remija i tri poraza, dok je Roma na četiri utakmice upisala samo jedan trijmf.

Ono što raduje fanove i jednih i drugih je to što se oba tima nalaze u odličnoj formi. To posebno važi za Milan čiji trener Stefano Pioli u završnici sezone pokazuje da zaslužuje nov ugovor i njegovi izabranici se trude da mu ga zarade, pa današnji meč dočekuju u neverovatnoj seriji od sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima.

Sa druge strane, Roma je preporođena od kada ju je preuzeo Danijele de Rosi, a možda i najbitniji trijumf od njegovog dolaska na klupu ostvarila je proteklog vikenda kada je nakon četiri neuspela pokušaja konačno savladala Lacio po prvi put od 2022. godine (1:0).

Pre tog meča vučica je savladala Sasuolo (1:0) i odigrala remi sa Lećeom (0:0), tako da na tri vezana meča nije primila nijedan gol, mada teško da će to učiniti i večeras jer je na ''San Siru'' poslednji put sačuvala mrežu 2017. godine.

U Seriji A je trenutno bolji Milan koji zauzima drugo mesto i da nema neprikosnovenog Intera verovatno bi se nalazi u borbi za titulu, dok je Roma na petom mestu i cilj u završnici sezone biće joj da se dokopa četvrtog mesta koje vodi u Ligu šampiona, što neće biti lak zadatak jer im četvrtoplasirana Bolonja beži tri boda sedam kola pre kraja.

Što se tiče evropskih takmičenja, domaćin ja zauzeo treće mesto u ovogodišnjoj ''grupi smrti'' Lige šampiona, dok su gosti bili drugi u grupi ''G'' drugog najjačeg evropskog takmičenja, tako da su oba tima nokaut fazu Lige Evrope započela od šesnaestine finala.

''Rosoneri'' su u njoj rutinskki savladali Ren (3:0, 2:3), dok su nakon toga bili još ubedljiviji protiv Slavije iz Praga (4:2, 3:1).

Sa druge strane, ''vučici'' su bile potrebne bravure Mileta Svilara u penal seriji kako bi eliminasala Fajenord, a posle toga je dosta lakše eliminisala Brajton ukupnim rezultatom 4:1 (4:0, 0:1).

Ako pogledamo izostanke, oba rivala će biti bez po jednog štopera, Tomorija i Ndike, dok će ostatak prvotimaca biti na raspolaganju Pioliju i De Rosiju.

Milan je ove sezone dva puta savladao Romu (2:1, 3:1), mada je u oba navrata na klupi ''đalorosa'' tada bio Žoze Morinjo.

Ono što je redovna odlika na obračunima večerašnjih rivala su goleade, na devet od poslednjih deset duela oba tima su tresla mrežu, a mi verujemo da će to i večeras biti slučaj.

Za hrabrije dodali bismo i keca na Milan koji igra fenomenalno i s obzirom na to da mu je Liga Evrope jedina šansa za trofej ove sezone, verujemo da će biti dodatno motivisani da dođu do samog kraja takmičenja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,95)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 3,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave