GRANADA SE UZDA U "ČUDOTVORCA": Valensija navija za Bilbao u finalu Kupa kralja

O. M.

04. 04. 2024. u 09:40

VALENSIJA putuje na stadion "Nuevo los Karmenes", gde će igrati odloženu utakmicu 26. kola La lige protiv Granade. Utakmica je zakazana za četvrtak od 20 časova.

ГРАНАДА СЕ УЗДА У ЧУДОТВОРЦА: Валенсија навија за Билбао у финалу Купа краља

Profimedia

Gostujući tim je trenutno na osmom mestu na tabeli, dok je ekipa iz Andaluzije trenutno na 19. mestu.

Nakon što nije uspela da pobedi nijednu od poslednjih devet utakmica pod vođstvom Aleksandra Medine, Granada je odlučila da smeni i drugog trenera u sezoni, dovođenjem na njegovo mesto 45-godišnjeg trenera Hosea Ramona Sandovala, koji je bio bez posla otkako je napustio Fuenlabradu u maju 2022. Sandoval ima iskustvo spasavanja Granade, sakupivši 10 bodova u poslednje četiri utakmice u sezoni 2014/15. kako bi pomogao klubu da zadrži status u Primeri.

Međutim, njegov drugi mandat na klupi "nasrida" nije dobro počeo jer su pretrpeli poraz od direktnog konkurenta u borbi za opstanak Kadiza koji je tako prednost povećao na devet bodova.

Granada je sada izgubila četiri utakmice zaredom, produživši svoj niz bez pobeda na 10 utakmica u La ligi.

Pošto su tokom cele sezone ostvarili samo dve ligaške pobede, "nasridi" će morati da nadoknade ogromnih 14 bodova za sigurnom zonom u poslednjih devet utakmica kako bi izbegli ispadanje. Prva na tom putu stoji im Granada koju nisu uspeli da pobede na četiri poslednja susreta, od decembra 2020. godine.

Granada je i dalje bez usluga Hesusa Valjeha, dok je malo verovatno da će Mirto Uzuni igrati nakon što je ostao na klupi protiv Kadiza zbog problema sa Ahilovom tetivom. 

Valensija je poslednjih nedelja izgubila zamah u borbi za obezbeđenje evropskog fudbala, ali je napredak u odnosu na prethodnu sezonu više nego očigledan. Valensija je uzela 41 bod iz 29 utakmica, a to je samo bod manje nego na kraju prošle sezone. Velike zasluge za to pripadaju Rubenu Barahi, klupskoj legendi koji je klub preuzeo u teškoj situaciji prošle sezone.

Imaju samo jednu pobedu u poslednjih šest utakmica. U subotu su na svom terenu remizirali bez golova sa Majorkom koja im je veliki konkurent za plasman u Evropu, ali ne preko lige jer su Ostrvljani u borbi za opstanak, nego preko Kupa kralja gde za dva dana igraju protiv Atletik Bilbaoa. 

Pobeda Atletika bi otvorila dodatno evropsko mesto preko lige, a to bi sigurno zanimalo Valensiju, koja zaostaje samo bod za prvih sedam. 

Što se tiče izostanaka, napadač "slepih miševa" Roman Jaremčuk je van terena nakon što je zadobio povredu tetive u prvih 20 minuta subotnjeg okršaja sa Majorkom. Odbrambeni igrači Hose Gaio i Muktar Dijakhabi ostaju nedostupni, ali Serhi Kanos bi mogao da se vrati u tim nakon što je propustio vikend zbog povrede.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)