NAPOLI SE PROBUDIO DOLASKOM KALCONE NA KLUPU: ''Boginja provincije'' je rado viđen protivnik na jugu Italije

V.M.

30. 03. 2024. u 09:36

TRIDESETO kolo Serije A započeće jednim od brojnih derbija kada od 12:30 Napoli na ''Dijego Armando Maradoni'' bude dočekao Atalantu.

НАПОЛИ СЕ ПРОБУДИО ДОЛАСКОМ КАЛЦОНЕ НА КЛУПУ: Богиња провинције је радо виђен противник на југу Италије

FOTO: Tanjug/AP

Od dolaska Kalcone na klupu, Napoli je počeo da igra znanto bolje, na pet ligaških mečeva ne zna za poraz (dve pobede, tri remija), a dokaz dobre forme najbolje smo videli pred pauzu kada je branical titule odneo bod sa ''Đuzepe Meace'' odigraviši 1:1 sa neprikosnovenim liderom Interom.

Domaćini su se zbog tih dobrih nastupa vratili u gornji dom tabele, trenutno su sedmi i nalaze se nadomak mesta koje vode u Evropu, a jedno od njih mogu zauzeti već danas jer im na noge donosi šestoplasirana Atalanta koje je osvojila dva boda više od njih.

Iskusni stručnjak je evidentno pokrenuo ekipu koja izgleda sve bolje na terenu, ali izgleda da će njegov mandat na klupi biti kratkog daha, najavio je da veorvatno neće biti produžetka saradnje na leto jer želi da se fokusira na obaveze sa reprezentacijom Slovačke koju je odveo na Euro u Nemačkoj, tako da će De Laurentis kroz par meseci ponovo morati da pronađe novog šefa struke za svoj tim.

Sa druge strane, Atalanta je u velikom padu što se tiče nastupa u Seriji A. Poslednji prvenstveni trijumf upisala je još 17. februara kada je bila bolja od Sasuola (3:0), što znači da ne zna za trijumf više od mesec dana, a za to vreme je na četiri utakmice doživela dva poraza uz isto toliko remija.

Pauza je svakako došla u dobro vreme za ''boginju provincije'' koja je svoj poslednji ligaški susret odigrala pre 20 dana (Juventus, 1:1), jer joj je meč prošlog kola sa Fiorentinom odložen zbog hospitalizovanja člana uprave Viole par sati pre utakmice.

Dosta bolje Atalatni ide u Evropi gde je dogurala do četvrtfinala Lige Evrope (pobedila Sporting 3:2 u osmini finala), ali nije imala sreće na žrebu koji ju je ukrstio sa favoritom broj jedan, Klopovim Liverpulom.

Ako pogledamo istorijat međusonbih duela, tradiicja je na strani Napolija koji je vezao četiri pobede nad Atalantom, a uz to vredi istaći da je na tri od ta četiri susreta viđeno bar tri gola na utakmici.

Oba tima će biti bez po jednog bitnog igrača, domaćin ne može da računa na Kvaracheliju, a gost na De Ketelara.

Očekujemo još jedna zaniljmiv meč između ovih timova i verujemo da je goleada, koja je česta pojava na njihovim obračunima, dobitan predlog.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)