DA LI ĆE BAJNA SEZONE IPSVIČA IMATI SREĆAN KRAJ? ''Traktoristi'' se uzdaju u podršku na ''Portmen roudu'' protiv razigranih ''svetaca''

V.M.

01. 04. 2024. u 08:39

U derbiju 40. kola Čempionšipa Ipsvič će pokušati da se održi na prvom mestu kada bude dočekao Sautempton. Meč se igra na ''Portmen roudu'' sa početkom u 20:45, a pravu će deliti Majk Salizburi.

ДА ЛИ ЋЕ БАЈНА СЕЗОНЕ ИПСВИЧА ИМАТИ СРЕЋАН КРАЈ? Трактористи се уздају у подршку на Портмен роуду против разиграних светаца

FOTO: Profimedia

Bajna sezona domaćina se nastavlja, a proteklog petka uspeo je da se popne na prvo mesto. Iskoristio je ''kikseve'' Lestera i Lidsa savladavši Blekburn pogotkom Čaplina koji im ih je pretekao na tabeli.

Ipak, ova tri tima i dalje deli samo dva boda, tako da je sigurno da nas očekuje veoma interesantna završnica sezona u kojoj će Ipsvič pokušati da ostvari drugu uzastopnu promociju, pošto se prošle godine zauzevši drugo mesto u Ligi jedan ''preselio'' u Čempionšip.

Prošlo je preko 20 godina od kada su se ''traktoristi'' takmičili u Premijer ligi, a novi ogromni korak ka njoj mogu napraviti večeras jer igraju protiv Sautemptona koji se takođe bori za promociju, iako ima deset bodova manje od njih odigrao je i dva meča manje, tako da ovaj meč nosi veliki značaj.

Izabranici Kirana Mekene će biti samouvredeni da mogu do novog pozitivnog rezultata, s obzirom da će igrati na svom ''Portmen roudu'' koji je jedno od najtežih gostovanja u Čempionšipu. Kod kuće su sakupili čak 46 bodova na 19 utakmica i upisali su 14 pobeda uz četiir remija i samo jedan poraz.

Ono što je zasigurno je da će se Ipsvič osloniti na svoj siloviti napad koji je ove sezone postigao neverovatan 81 gol, najviše od svih timova u profesionalnim ligama engleskog fudbala.

Sa druge strane, između okotobra i feburara Sautempton je verovatno bio najbolji tim u Čempionšipu sa serijom od 22 vezana meča bez poraza, ali nakon toga je doživeo pad u formi i malo izgubio korak za vodećima.

Poprilično je negativno završio feburar mesec sa tri vezana poraza u svim takmičenjima, ali početkom marta je ostvario dva uzastopna trijumfa nad Birmingemom (4:3) i Sanderlendom (4:2), tako da je u dobroj atmosferi dočekao reprezentativu pauzu nakon koje je remizirao sa Midlzbroom (1:1).

Čak su i vodili na tom meču sve do samog kraja, ali Boro je u 90. minutu kaznio propuštene šanse ''svetaca'' čiji je trener Rasel Martin bio vidno nezadovoljan slabom realizacijom svojih izabranika na tom susretu.

Ipak, ukoliko danas slavi Sautempton bi se i te kako priključio borbi za direktnu promociju, jer pored smanjivanja razlike u odnosu na lidera, prišao bi na minus šest uz odigran meč manje drugoplasiranom Lidsu.

U prvom delu sezone Ispvič je savladao večerašnjem rivala sa 1:0, a danas očekujemo novu ujednačenu utakmicu sa više golova s ozbirom da su ovo dve najefikasnije lige Čempionšipa.

Takođe, vredi istaći da su ovo ekipe koje su postigle najviše golova u poslednjih deset minuta utakmica, tako da bi moglo da se ''zakuva'' u samoj završnici meča iako ne bude pogodaka u uvodnom delu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)