LEVANDOVSKI I DRUŽINA VIŠE NEMAJU PRAVO NA GREŠKU: Estonci moraju ''pasti'' u prestonici!

V.M.

21. 03. 2024. u 07:35

U polufinalu grupe ''A'' baraža za Evrosko prvenstvo sastaće se Poljska i Estonija. Meč se igra u Varšavi sa početkom u 20:45, a pobednika u finalu očekuje obračun sa boljim iz duela Vels - Finska.

ЛЕВАНДОВСКИ И ДРУЖИНА ВИШЕ НЕМАЈУ ПРАВО НА ГРЕШКУ: Естонци морају пасти у престоници!

FOTO: AP/Tanjug

Nakon veoma loših nastupa u kvalifikacijama, ove reprezentacije su zbog dobrih nastupa u Ligi nacija dobile još jednu šansu da se plasiraju na Evropkso prvenstvo. Žreb ih je upraio sa Velsom i Finskom, a najbolji od pomenute četiri reprezetnacije čekiraće kartu za Nemačku i zauzeti mesto u grupi ''A'' gde će igrati sa Francuskom, Holandijom i Austrijom.

Što se tiče samih kvalifikacija, posebno su razočarali Poljaci koji su bili jedni od glavnih favorita u grupi ''E'', ali su zauzeli razočaravajuće treće mesto iza Albanije i Češke.

Čitav ciklus je bio vrlo turbulentan za ''orlove'' koji su ga započeli sa Fernandom Santošom na klupi, ali iskusni se stručnjak se nije dugo zadržao na klupi, pa ga je zamenio Mihal Probjež koji takođe nije uspeo da ''pokrene'' ekipu koja ima daleko veći kvalitet od onoga što je pokazala.

Posebno se pamte katastrofalni rezultati protiv Moldavije koju ne samo da nisu uspeli da savladaju, već su osvojili samo jedan bod na dva meča sa njima, a uz to su i mizerna četiri boda iz obračunima sa Albanijom i Češkom glavni razlozi za veoma loše kvalifikacije poljske reprezentacija.

Ipak, imali su sreće jer su sve ekipe koje su odigrale bolje od nje u ligi ''A'' Lige nacija već osigirale igranje na Euru, tako da su dobile šansu da nastupaju u baražu i tako ''izbrišu'' slabašne nastupe iz kvalifikacija.

Sa druge strane, od Estonaca se nije ni mnogo očekivalo s obzirom da nikada u svojoj istoriji nisu igrali na Evropskom prvenstvu. Zauzeli su peto mesto sa samo jednim osvojenim bodom u grupi ''F'', ali odlični nastupi u Ligi nacija (prvo mesto u grpui ''2'' lige ''D'') osigurali su im igranje u baražu.

U Varšavu ne dolaze sa mnogo očekivanja, ali očigledno loša atmosfera u taboru Poljske i slabi nastupi Levandovskog i družine daju im malu nadu da mogu do iznenađenja. Ključ za njih će biti da ne prime brz gol i verujemo da će se fokusirati na odbranu i pokušati da ''zatvore'' prilaze mreži Karla Jakoba Hejna.

Vredi napomenuti da su se ove selekcije poslednji put susrele pre 12 godina u prijateljskom meču na kojem su Estonci slavili sa 1:0 pogotkom Konstantina Vasiljeva koji će ako večeras nastupi izjednačiti rekord Martina Reima po broju odigranih utakmica (157) u plavom dresu.

Što se tiče izostanaka, od bitnijih igrača jedini koji će propustiti večerašnji duel je Arkadijuš Milik.

Iako nisu u dobrom ritmu, Poljaci su previše kvalitetni da ne savladai Estoniju, a kako je na njihovih 15 od posledinjh 18 utakmica viđeno dva ili manje golova predlažemo keca u još jednoj tvrdoj utakmici u režiji ''orlova''.

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)