VLAHOVIĆ SE VRAĆA U TIM: Srbin je postigao deset golova na poslednjih sedam utakmica protiv ekipa iz donjeg dela tabele

O. M.

17. 03. 2024. u 11:56 >> 11:56

U prvom meču nedeljnog programa 29. kola Italijanske Serie A, Juventus će na svom terenu dočekati Đenovu.

ВЛАХОВИЋ СЕ ВРАЋА У ТИМ: Србин је постигао десет голова на последњих седам утакмица против екипа из доњег дела табеле

FOTO: Tanjug/AP

Meč se igra u matine terminu od 12 čaova i 30 minuta.

Pred početak nove sezone UEFA je kaznila Juventus tako što mu je zabranila učešće u njenim takmičenjima na godinu dana. Preciznije, čelnici "stare dame" sami su inicirali da se kazna sprovede u delo za ovu sezonu, a ne za sledeću.Mnogi su ovaj potez Juventusa prokomentarisali kao dobar, s obzirom na to da su za ovu sezonu izborili plasman u Lug konferencija, što su mnogi navijači ovog tima videli kao nešto ispod ugleda i časti kluba. Shodno tome, verovalo se da će Juventus imati potpuni fokus na nacionalnom prvenstvu i da će uspeti da vrati pehar namenjen šampionu Italije u svoje vitrine prvi put od sezone 2019/20.

Ipak, Juve nije opravdao očekivanja, a deset kola pre kraja ima, čini se, nedostižnih sedamnaest bodova manje od lidera Serije A, Intera, pa samo čudo može sprečiti tim iz Milana da osvoji titulu.

Domaći tim je dugo bio konkurentan u šampionskoj trci, ali su katastrofalnim rezultatima u prethodnom periodu sami seve eliminisali iz te borbe. Juventus je poražen od Napolija i Udinezea, remizirao sa Veronom i Atalantom, dok je jedini trijumf bio u duelu sa ekipom iz zone ispadanja Frozinoneom i to rezultatom 3:2 i golom Ruganija u nadoknadi vremena.

Najbolja vest za navijače Juventusa je povratak Dušana Vlahovića. Srpski internacionalac ponovo konkuriše za tim posle isteka suspenzije i biće ogromno pojačanje.Od decembarske utakmice protiv Đenove na "Marasiju", Vlahović je postigao gol u svih sedam susreta sa timovaim iz donjeg dela tabele Serije A, postigavši ukupno 10 golova na njima.

Čini se da je Đenova za sada sigurna od ispadanja, sa deset kola do kraja sezone i devet bodova više od najbližeg pratioca iz opasne zone Frozinonea. Ali, da bi se osigurali, moraće malo da poprave ofanzivnu igru, koja je njihob najveći problem ove povratničeke sezone u elitnom razredu italijanskog fudbala. "Grifoni" su do sada u Seriji A postigli samo 31 gol, što je nešto više od jednog gola po meču u proseku.

Ono što dodatno ne ide u prilog Đenovi je njihova forma u prethodnom periodu. Od početka februara gosti su upisali samo jedan trijumf, protiv Udinezea 2:0, uz tri poraza, od Monce, Intera i Atalante, i dva remija, sa Napolijem i Empolijem, a protiv Juventusa u gostima nemaju pobedu od davne 1991. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave