"HRTOVI" TRČE KA LIGI ŠAMPIONA: Empoli je ponovo u krizi

O. M.

15. 03. 2024. u 09:18

NA otvaranju 29. kola italijanske Serije A, Empoli dočekuje Bolonju u petak od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Karlo Kastelani".

ХРТОВИ ТРЧЕ КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Емполи је поново у кризи

FOTO: Tanjug/AP

U prethodnom kolu oba tima su poražena minimalnim rezultatom od milanskih velikana. Domaći su izgubili od Milana, a gosti od Intera.

Empoliju je potrebna pobeda jer se borba za opstanak zaoštrava kako se bliži kraj sezone. Pošto je već gotovo izvesno da će Salernitana ispasti, sedam timova od 13. do 19. mesta, koje deli samo četiri boda, bore se za preostala dva mesta u vozu za Seriju B, a "azuri" su samo jedan bod i jedno mesto ispred 18. Frozinonea.

Davide Nikola je dolaskom na klupu doneo veliki pomak, u suprotnom bi Empoli sada bio tamo gde je Salernitana, ali i bolji sastavi pre ili kasnije ispadnu iz forme, pa je i Empolijevoj seriji dobrih rezultata nedavno došao kraj.

Sada su vezali dva poraza, doduše oba sa minimalnih 0:1, ali dok je onaj od Milana očekivan i častan, ovaj kod kuće od Kaljarija, jedne od konkurentskih ekipa u borbi za opstanak, neočekivan je i daleko neugodniji, mada ni on nije nečastan jer je Empoli zaslužio više iz njega.

Raspored sada nije naklonjen Empoliju, jer im posle Milana i Bolonje sledi gostovanje Interu, pa Atalanti i Laciju, a na "Kastelani" dolaze Napoli i Roma. Teško da će Toskanci tu izvući mnogo bodova, tako da će se borba za opstanak ipak odlučivati u međusobnim susretima sa Lečeom, Udinezeom i Frozinoneom.

Empoli će morati bez Jakopa Fazinija nakon što je prošlog vikenda pokupio svoj peti žuti karton u sezoni.

Uprkos još jednom sjajnom nastupu, Bolonja je prošle subote naletela na prejake "neroazure" pa je došao kraj njenoj seriji od šest pobeda i sedam utakmica bez poraza, koja je počela remijem sa drugim milanskim gigantom.

Bolonja je ipak pokazala da je zasluženo uskočila u vrh italijanskog fudbala, jer je i protiv Intera imala više udaraca na gol (skoro četiri puta više) i u drugom delu utakmice zaustavila potpuno napade verovatnog novog šampiona.

Trener "nerazura" Simone Inzagi posle utakmice je više hvalio pulene svog kolege Tijaga Mote nego svoje momke, iako je pobeda koju su izvojevali veoma važan korak na putu do sve izvesnijeg naslova prvaka.

Bolonja je drastično popravila igru u gostima u poslednje vreme. Nakon što su ostvarili samo jednu pobedu na prvih 11 gostovanja, a sada su vezali dve. I dalje su sa sedam remija na strani najjači u toj kategoriji, ali sa ukupno 16 bodova njihov bodovni saldo van Bolonje izgleda mizerno u odnosu na 35 bodova koje su osvojili kod kuće. Gostovanje Empoliju je idealna prilika da to malo nivelišu.

Bilo kako bilo, Bolonja je u zoni Lige šampiona, a tu će verovatno ostati i ako do kraja sezone padne na petu poziciju sa sadašnje četvrte, jer Italijanima, kako sada stvari stoje, ide jedno od dva dodatna mesta na osnovu godišnjeg FIFA koeficijenta liga.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!