LIVERPUL NASTAVLJA POHOD NA ČETVOROSTRUKU KRUNU: Sparta se plaši novog debakla, primili su devet golova na poslednje dve utakmice

O. M.

14. 03. 2024. u 08:19

LIVERPUL dočekuje prašku Spartu u revanšu osmine finala Lige Evrope. Meč se igra od 21 čas na stadionu "Enfild".

ЛИВЕРПУЛ НАСТАВЉА ПОХОД НА ЧЕТВОРОСТРУКУ КРУНУ: Спарта се плаши новог дебакла, примили су девет голова на последње две утакмице

FOTO: EPA

Prvi susret, odigran prošlog četvrtka na praškoj "Letni", završen je ubedljivim trijumfom "redsa" od 5:1, pa će revanš u grotlu liverpulskog hrama fudbala biti samo formalnost.

Možda je rezultat prve utakmice previsok, jer je posledica velikog broja neobjašnjivih i neiznuđenih grešaka odbrane češkog tima.

Liverpul je za vikend imao težak posao u Premijer ligi. Protiv šampiona Mančester sitija odigrali su 1:1 na svom terenu i tako dodatno zamrsili situaciju na vrhu. Taj remi omogućio je Arsenalu da se, zahvaljujući boljoj gol-razlici, vrati na čelo tabele, ali razlika između vodećeg trija je samo jedna bod.

Inače, derbi na Enfildu imao je dva potpuno različita poluvremena - u prvom dominirao je Mančester, što je u 23. minutu preko Džona Stounsa i materijalizovao. U drugom delu meča videli smo potpuno drugačiji Liverpul. Mak Alister je postigao gol sa bele tačke, a tom golu je prethodila velika ofanziva domaćih. 

Ovom meču prethodio je ubedljiv trijumf Liverpula nad praškom Spartom od 5:1. Česi su imali nekoliko prilika za gol, ali su fudbaleri Liverpula postigli svih šest golova, uključujući i autogol Bredlija u 46. minutu.

Pre ova dva meča gledali smo sasvim pristojno izdanje Liverpula protiv Notingem Foresta. Liverpul je tamo pobedio 1:0. Protiv Sautemptona u FA kupu bili su efikasniji i postigli tri gola. Liverpul je tim koji u proseku postiže dva gola po meču, ali u evropskim kupovima taj prosek je malo niži.

Sparta iz Praga, koja inače igra jednu od najuspešnijh sezona u istoriji, počela je da posustaje u poslednje vreme. Pre lošeg izdanja protiv Liverpula osvojili su samo bod u velikom češkom derbiju protiv Slavije, a posrtanje su nastavili i u narednom kolu šampionata, teškim porazom od Plzena, bilo je 4:0 za "pivare".

Za razliku od utakmcie sa Liverpulom, gde je realno trebalo da prime manje golova i postignu još bar jedan, protiv Plzenja je Sparta zasluženo izgubila ovako visokim rezultatom, jer su potpuno nadigrani i imali su samo jedan udarac ka golu domaćina.

Uprkos teškom porazu i dalje su prvi u češkoj 1. ligi sa 60 bodova, ali sada, šest kola pre kraja regularnog dela prvenstva, imaju samo bod više od Slavije.

Sparta je poslednji put slavila pre dve nedelje kada je obezbedila plasman u polufinale Češkog kupa i to pobedivši Slaviju na njenom stadionu.

A u poslednjih 180 minuta primili su čak devet golova, koliko u prethodnih 12 utakmica zbirno. Pritom, već tri utakmice nisu postigli gol. To ni izbliza ne liči na tim koji prosečno postiže dva gola po utakmici i dominirao je u domaćem takmičenju u prvom delu sezone. Poraz od Liverpula bio je prvi Spartin domaći poraz u sezoni, ako se ne računa eliminacija na penale od Kopenhagena u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Srpski internacionalac Veljko Birmančević, koji je prethodno razdoblje proveo u Sparti kao pozajmljen igrač iz francuske Tuluze, nedavno je potpisao "pravi" ugovor sa "crvenima", za šta ga je preporučilo devet asistencija (lider u "Fortuna" ligi) i sedam golova. On je igrao u prvom meču protiv Liverpula, ali nije se istakao iz sivila ekipe, dok je u porazu od Plzenja ušao kasno, Sparta je već gubila sa 2:0 i imala igrača manje.

S druge strane, Srbin u redovima Liverpula Srđan Bajčetić i dalje je van konkurencije za tim pošto posle oporavka od povrede nije dostigao traženu formu.

Ove dve ekipe sastale su se pre desetak godina u šesnaestini finala Lige Evrope i tada je Liverpul izašao kao pobednik iz dvomeča (1:0 na "Enfildu", 0:0 na "Letni").

Rezultat iz prve utakmice otvara mogućnost Jirgenu Klopu, menadžeru Liverpula, da kombinuje ekipu pred nastavak pohoda na četvorostruku krunu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024