LAZAR MARKOVIĆ NAPADA ''CRNO-BELE'': Bivši igrač Partizana glavna uzdanica svog tima u borbi za opstanak

V.M.

11. 03. 2024. u 09:30

GAZIJANTEP i Bešiktaš će odigrati poslednji meč 29. kola turske Superlige kada se od 18.30 budu sastali na ''Kaljon stadionu''.

ЛАЗАР МАРКОВИЋ НАПАДА ЦРНО-БЕЛЕ: Бивши играч Партизана главна узданица свог тима у борби за опстанак

Foto: Profimedia

Bešiktaš je proteklog vikenda poražen u velikom gradskom derbiju protiv Galatasaraja (0:1), aktuelnog lidera prvenstva. Jedini pogodak na meču postignut je u drugom minutu kada je El Musrati zatresao sopstvenu mrežu, a nakon toga viđena je veoma tvrda, borbena utakmica bez ozbiljnijih prilika za gol.

Ipak, pre tog susreta Bešiktaš je bio u seriji od tri vezane pobede, a kako se može reći da je poraz od Galate bio očekivan, trebalo bi da atmosfera u redovima gostiju bude na visokom nivou.

Od kada je Fernando Santos preuzeo ekipu, ''crno-beli'' igraju dosta bolje, a današnji meč im je veoma bitan jer se eventualnim trijumfom mogu izjednačiti sa trećeplasiranim Trabzonom po broju osvojenih bodova i tako zakuvati borbu za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Takođe, Bešiktašu odlično ide u kupu gde je dogurao do polufinala u kojem će biti veliki favorit protiv Ankaragudžua.

Sa druge strane, Gazijantep se nalazi u zoni ispadanja i vodiće veliku bitku za opstanak u završnici turske Superlige. Trenutno je osamanaesti na tabeli i zaostaje dva boda za Hatajsporom koji je prvi tim iznad crte.

Glavni problem ove ekipe je slaba napadačka igra, gosti su postigli samo 31 gol i jedino su Konja i prežaljeni Istanbul manje puta tresli mrežu od njega.

Na poslednjih pet duela Gazijantep je osvojio četiri boda i mora da podigne nivo igre ukoliko želi da se zadrži u eliti.

Vredi istaći da se u redovima domaćina nalaze dva bivša fudbalera Partizana Lazar Marković i Marko Jevtović i možda će baš oni biti ti koji će večeras nauditi ''crno-belima''.

Tradicija je na strani Bešikataša koji četiri godine nije izgubio od Gazijantepa.

Verujemo da će se taj niz nastaviti, a dodali bismo i malo golova jer gost igra dosta tvrdo od kada ga je Santos preuzeo.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024