LAK ZADATAK ZA LAJPCIG: Gosti već ''spakovali kofere'' za Cvajtu

V.M.

09. 03. 2024. u 10:35

IZABRANICI Marka Rozea će u okviru 25. kola Bundeslige dočekati Darmštat (15:30).

ЛАК ЗАДАТАК ЗА ЛАЈПЦИГ: Гости већ спаковали кофере за Цвајту

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je sredinom nedelje završio svoje učešće u Ligi šampiona gde ga je u osmini finala eliminisao Real, doduše dosta teže nego očekivano.

Lajpcig je bio dostojan rival madridskom velikanu tokom 180 minuta dvomeča, ali na kraju je presudilo iskustvo ''kraljevskog kluba'' koji je prošao dalje ukupnim rezultatom 2:1 (1:0, 1:1).

Izabranici Marka Rozea će sada fokus prebaciti na Bundesligu u kojoj se bore za plasman u najelitnije evropsko takmičenje i trenutno su peti na tabeli, sa bodom zaostatka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund.

Forma ''crvenih bikova'' nalazi se u usponu, sakupili su deset bodova na poslednjih pet utakmica, tako da sa razlogom imaju ulogu velikog favorita na današnjem duelu.

Takođe, vredi istaći da Lajpcig ne zna za poraz na poslednjih 30 utakmica protiv novopromovisanih timova u Bundesligi (27 pobeda, tri remija) i teško da će slabašni Darmštat prekinuti taj niz.

Gosti su prošle godine obezbedili plasman u elitu, ali nisu se adekvatno pojačali za Bundesligu i sastav koji na raspolaganju ima Torsten Liberkneht jednostavno nema kvalitet da se takmiči na ovom nivou.

Zacemenitrani su za dno tabele sa samo 13 osvojenih bodova, a pored najgore odbrane lige koja je primila čak 58 golova, imaju jedan od najgorih napada sa samo 24 posgitnuga pogotka.

U prvom delu sezone Lajpcig ih je savladao sa 3:1, a danas možda bude još ubedljiviji.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!