POVRATAK LUKE JOVIĆA: Suspenzija je prošlost, da li će ga Pioli odmah ''baciti u vatru''?

V.M.

10. 03. 2024. u 10:48 >> 10:48

SRPSKI napadač je ''odradio'' dva meča suspenzije zbog crvenog karton protiv Monce i danas će biti na raspolaganju Stefanu Pioliju u utakmici 28. kola Serije A između Milana i Empolija koja se igra na ''San Siru'' od 15 časova.

ПОВРАТАК ЛУКЕ ЈОВИЋА: Суспензија је прошлост, да ли ће га Пиоли одмах бацити у ватру?

FOTO: Tanjug/AP

Luka Jović se ove sezone pokazao kao poprilično koristan igrač za Milan ove sezone. Nekoliko puta je ulazi u igru i rešavao utakmice u korist rosonera i pokazao je veoma koristan član italijanskog velikana.

Odigrao je 23 utakmice, tačnije nešto manje od 900 minuta s obzirom da ga je Pioli češće koristio kao ''džokera'' s klupe i postigao je osam golova uz jednu podeljenu asistenciju i iskusnom stručnjaku je drago što ga ponovo ima na raspolaganju.

Zanimljivo je da obojici ističe ugovor na leto sa klubom, tako da će u završnici sezone pokušati da se dokažu i zarade novi ugovor sa rosonerima.

Bez Jovića na terenu, Milan je igrao bitne utakmica sa Atalantom i Laciom i može se reći da je dobro prošao osvojivši četiri boda na tim mečevima.

Ono što je bitno za domaćina je da se održao u samom vrhu tabele, trenutno je treći sa 56 osvojenih bodova i sigruno drži mesto koje vodi u Ligu šampiona iduće godine.

Takođe, ne treba zaboraviti da se Milan takmiči i u Ligi Evrope gde odlično gura, u plej-of fazi je bio bolji od Rena ukupnim rezultatom 5:3, dok je sredinom nedelje u prvom meču osmine finala savladao Slaviju sa 4:2 pred svojim navijačima i tako napravio veliki korak ka četvrtfinalu.

S obzirom da je ispao iz Kupa Italije i da nema šanse u Skudetu, Liga Evrope je poslednja nada Milana da može do trofeja ove sezone i sigurno je da će ga igrati punom snagom.

Ipak, rosonerima danas neće biti lako do dođu do čitavog plena jer će ugostiti razigrani Empoli koji se preporodio dolaskom Davidea Nikole na klupu.

Nikola je preuzeo tim u teškom trenutku, kada je grcao u zoni ispadanja, ali ponovo je pokazao da je majstor za takve situacije i već sada je uspeo da ih ''izvuče'' u sigurnu zonu serijom odličnih rezultata.

''Azuri'' su od kraja januara do početka marta vezali šest mečeva bez poraza na kojima su upisali po tri pobede i remija, te su se popeli 15. mesto koje drže sa 25 sakupljenih poena, dva više od Sasuola koji je prvi tim ispod crte.

Proteklog vikenda ta impresivna serija je prekinuta jer ih je na ''Karlo Kastelaniju'' savladao Kaljari, ali i pored toga atmosfera je na visokom nivou u redovima gostiju koji je pre par kola ''otkinuo'' bod Juventusu i pokazao da zna kako se igra sa klubovima iz samog vrha tabele.

Ono što može biti problem za domaćina je odsustvo Rafaela Lea koji zbog sakupljenih žutih kartona neće igrati, a isto važi i za Florecnija, pa će se pomenuti duo pridružiti Pobegi na tribinama.

Sa druge strane, gosti će biti bez Grasija, dok je pod upitnikom Ćićo Kaputo.

Tradicija je na strani Milana koji je na poslednjih pet međusobnih duela savladao Empoli, a mi verujemo da će i danas od 15 časova na ''San siru'' doći do tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!