BORBA ZA LIGU ŠAMPIONA: Obračun Aston vile i londonskih pevaca bi trebao da obiluje golovima

V.M.

10. 03. 2024. u 08:13

DVA tima koje se bore za četvrto mesto sastaće se na ''Vila parku'' kada četa Unaja Emerija ugosti Totenhem od 14 časova.

БОРБА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Обрачун Астон виле и лондонских певаца би требао да обилује головима

Tanjug/AP

Za današnje rivale se može reći da su najprijatnija iznenađenja Premijer lige, jer niko pre početka sezone nije očekivao da će se boriti za mesto u top četiri.

To pogotovo važi za Aston vilu koja je jedno vreme konkurisala i za prvo mesto, ali očekivano nije uspela da održi korak za vodećim ''ažadajama'' i u završnici sezone će pokušati da sačuva četvrto mesto koje drži sa 55 osvojenih bodova.

Za vratom joj diše upravo Totenhem koji je sakupio pet poena manje, ali je odigrao i meč manje, tako da bi faktički pobedom na ''Vila parku'' sebi otvorio vrata plasmana u Ligu šampiona.

Iz prinuđenog se vidi koliko je ovaj obračun bitan i trebali bi da gledamo veoma dobar meč u Birmingemu, ne samo zbog njegovog značaja već i fudbala kakav igraju ovi timovi.

U pitanju su dve izuzetno napadčke ekipe koje se ne uzdaju previše u svoje odbrane i igraju na gol više. Dovoljno je reći da u proseku postižu nešto više od dva gola, a u tom segmentu uspenšnija je Vila koja je 59 puta tresla mrežu protivnika napsram Totenhemovih 55.

Forma je takođe na strani ''lavova'' koji su nanizali tri pobede uoči ovog meča. Prvo su savladali Fulam (2:1), a zatim Notingem (4:2) i Luton (3:2).

Sa druge strane, Totenhem je u prošlom kolu bio bolji od Palasa pred svojim navijačima (3:1), ali ono što muči Sparse u poslednje vreme su igre na strani. Slavili su samo jedanput na poslednjih pet gostovanja, a to može biti veliki problem s ozbirom da idu na noge jednom od najboljih domaćina u Premijer ligi.

Bivši prvak Evrope igra odlično na svom ''Vila parku'' i ove sezone je kao domaćin na 13 utakmica upisao čak deset pobeda uz dva poraza i remi.

Ono što raduje je solidna zdravstvena situacija u oba tabora, domaćini će biti bez već duže povređenih Kamare, Mingas i Buendije, dok su kod gosta pod znakom pitanja Sar i Ričarlison koji je trebao da propusti ovaj meč, ali je uoči utakmice izjavio da će biti na raspolaganju Posetkogluu.

U prvom delu sezone Vila je slavila protiv Totenhema sa 2:1, mada vredi napomenuti da je ekipa iz Severnog Londona bila znatno bolji rival na tom meču, ali jednostavno nisu imali rešenja za sjajnog Emija Martineza koji je briljirao na golu ''lavova''.

Očekujemo novu goleadu u režiji izabranika Emerija i Postekoglua, a za hrabrije predlažemo iks.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&|1+ (kvota 1,53)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 4,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!