KALCONA PREPORODIO ŠAMPIONA: Srpska kolonija iz Torina u nezgodan čas gostuje na stadionu "Dijego Armando Maradona"

O. M.

08. 03. 2024. u 09:00

ŠAMPION Italije Napoli pokušaće da potvrdi izalazak iz krize ovog petka veče kada na stadionu "Dijego Armando Maradona" dočekuje ekipu torina.

КАЛЦОНА ПРЕПОРОДИО ШАМПИОНА: Српска колонија из Торина у незгодан час гостује на стадиону Дијего Армандо Марадона

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica 28. kola Serije A na programu je od 20 časova i 45 minuta.

Uprkos malom pomaku u kvalitetu igre i boljim rezultatima, sezona za branioca titule je i dalje katastrofalna. Trenutno su sedmi na tabeli sa 43 boda i zaostaju osam bodova za četvrtoplasiranom Bolonjom.

Nedavno su otpustili Valtera Macarija i postavili Frančeska Kalconu koji će do kraja sezone paralelno voditi Napoli i reprezentaciju Slovačke. Pod njim je Napoli odigrao četiri utakmice od kojih je prvedve odigroa nerešeno da bi u naredne dve doneo pobede.

Pobedili su Sasuolo sa 6:1 i Juventus u derbiju sa 2:1. Prvi put od avgusta meseca Napoli je vezao dve pobede i sada imaju priliku da prvi put u tekućoj sezoni vežu tri pobede. 

Neverovatno kada se zna da su u prošloj sezoni imali nizove od 11 i od osam pobeda!

Poslednjih pet utakmica Napolija u svim takmičenjima je došla igra "oba tima daju gol", a nisu uspeli da sačuvaju mrežu na sedam poslednjih utakmica.

Vidan napredak je uočen na stadionu "Maradona" gde su posle mučenja sa starta sezone vezali šest utakmica bez poraza. Zanimljivo je da su četiri puta pobedili u tom razdoblju i svaki put sa 2:1.

Prethodne dve sezone Torino je završavao na desetom mestu i sada se posle 27 utakmica vratio na tu poziciju koja kao da je "bikovima" suđena.

Osvojili su 37 bodova i zaostaju šest za Napolijem na 7. mestu. Torino je vezao tri utakmice bez pobede u ligi i ima jednu pobedu u poslednjih šest utakmica.

Oni su veoma dobar defanzivni tim, četvrti po tom parametru u ligi. Torino je primio samo 25 golova. Takođe, imaju 13 "klin-šitova" po čemu je samo Inter bolji.

Ali oni pokazuju dva potpuno različita lica kod kuće i u gostima. Na strani imaju samo jednu pobedu u poslednjih osam kola, a van Torina su primili gotovo dvostruko više golova nego kod kuće.

Takođe, protiv autsajdera igraj ufantastično, ali ne tako dobro, ni izbliza, protiv ekipa iz vrha italijanskog fudbala. Postavlja se samo pitanje da li je Napoli ove sezone vrhunski tim. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024