PORTUGALAC VODI "MASTIFE" KA ISTORIJI: Šturm nije primio gol 320 minuta

O. M.

07. 03. 2024. u 13:09

ŠTURM iz Graca plasirao se u osminu finala Lige konferencija prvi put otkad se drugo po jačini evropsko klupsko takmičenje igra u ovom formatu.

ПОРТУГАЛАЦ ВОДИ МАСТИФЕ КА ИСТОРИЈИ: Штурм није примио гол 320 минута

Foto: Profimedia

Za plasman u četvrtfinale boriće se austrijski predstavnik sa francuskim Lilom. Utakmica se igra u Gracu od 18 časova i 45 minuta.

"Crni" su u seriji od sedam utakmica bez poraza, a u tri poslednje nisu primili gol, uključujući i revanš baraža za osminu finala protiv Slovana u Bratislavi koji su rešili u svoju korist pobedom od 1:0. Prvi meč završen je pobedom Austrijanaca od 4:1. Nekadašnji golman Crvene zvezde Milan Borjan nije igrao u prvoj utakmici, a nije kriv ni za gol u revanšu.

Druga strana medalje za Šturm je skor kod kuće u evropskim utakmicama koji nije naročito pozitivan, samo tri pobede u poslednjih 12 utakmica na svom terenu.

Lil je prekinuo niz od pet ligaških gostujućih susreta bez pobede, minimalnom pobedom protiv Remsa u subotu. "Mastifi" trenutno zauzimaju četvrto mesto u Ligi 1, koje garantuje Ligu šampiona na jesen. Sada putuju u Austriju tek drugi put u svojoj istoriji, ali drugu sezonu zaredom nakon što su izgubili od Salcburga sa 2:1 u Ligi šampiona.

Ekipa Paula Fonseke ove sezone je neporažena u Evropi kada gostuje. Primili su samo jedan gol, doduše, imaju i samo jednu pobedu, dok su tri puta igrali nerešeno. Portugalski stručnjak će pokušati da donese prvo evropsko četvrtfinale ekipi sa severa Francuske.

NAŠ TIP: X (kvota 3,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU "KLADIONIČARSKIH PRIČA"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)