BITKA ZA LIGU ŠAMPIONA: Izabranici Tijaga Mote se nalaze u strašnoj formi pred gostovanju u Bergamu

V.M.

03. 03. 2024. u 13:50

U okviru 27. kola italijanske Serije A fudbaleri Atalante će dočekati razigranu Bolonju na ''Gevis stadionu'' (18:00).

БИТКА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Изабраници Тијага Моте се налазе у страшној форми пред гостовању у Бергаму

FOTO: Tanjug/AP

Ovo će biti obračun direktnih rivala koji se bore za četvrto mesto koje direktno vodi u Ligu šampiona. Ono trenutno pripada Bolonji koja je sakupila 48 bodova do sada, a za vratom joj diše Roma sa 47, kao i ''boginja provincije'' koja ima 46 poena na svom saldu.

Što se tiče forme ekipa, Atalnta je bila u seriji od deset vezanih utakmica bez poraza sve do sredin nedelje kada ju je u sredu Inter ''razmontirao'' na ''Đuzepe Meaci'' sa 4:0.

Na bolan način je zavšen impresivan niz domaćina, ali poraz od aktutelnog lidera i jedne od najboljih ekipa na svetu nije bio neočikivan i ako bi se danas vratili na pobedničku stazu preuzeli bi četvrto mesto od ''rosoblaua''.

Ra razliku od prethodnih sezona, bitna odlika ove ekipe ''boginje provincije'' je odlična defanzivna igra i sa 28 primljenih golova imaju jednu od najboljih odbrana u Seriji A.

Sa druge strane, Tijago Mota je naštelovao svoje izabranike koji su nanizali impresvinih pet ligaških pobeda. Niz su započeli protiv Sasuola, a zatim su redom padali Leće, Fiorentina, Lacio i Verona.

Na tih pet mečeva Bolonja je postigla čak 16 golova, preko tri u proseku, tako da ''raspicana'' dolazi u Bergamo da napravi još jedan veliki korak ka plasmanu u Ligu šampiona.

Samopouzdanje da mogu do nova tri boda daje im pobeda krajem decembra nad Atalantom (1:0), kao i to da su trijumfovali na poslednjem obračunu ovih timova na ''Geivs stadionu''.

Zdravstvena situacija je dobra u oba tabora, tako da će svi bitniji igrači biti na raspolaganju Moti i Gasperiniju.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!