''TVRDO'' NA ''SADARU'': Tradicija nalaže da će biti malo golova u Pamploni

V.M.

04. 03. 2024. u 07:50

ZAVESU na 27. kolo španske La lige spustiće Osasuna i Alaves koji se večeras od 21:00 sastaju na ''Sadaru''.

ТВРДО НА САДАРУ: Традиција налаже да ће бити мало голова у Памплони

Foto Profimedia

Oba tima imaju dosta mirne kampanje, nalaze se na sredini tabele i bez većih pritisaka ulaze u završnu trećinu sezone s obzirom da su daleko od zone ispadanja, a nije realno da se bore za mesta koja vode u Evropu.

Osasuna je proteklog vikenda produžila niz neporaženosti na tri utakmice remijem sa Las Palmasom (1:1). Pre toga je ostvarila uzastopne pobede nad Sosijedadom (1:0) i Kadizom (2:0), tako da u veoma dobroj formi dočekuju večerašnji susret.

Ono što je problem za domaćina je što je protiv Las Palmasa povedredu jagodične kosti zadobio najbolji strelac ekipe, Ante Budimir. Hrvatski internacionalac je glavni motor ''rohiljosa'' ove sezone i postigao je čak 13 od 30 golova Osasune u prvenstvu.

Upitan je za današnji meč i ako njega ne bude, domaćin će biti u problemu jer nema adekvatnu zamenu za tridesetdvogodišnjeg centarfora. Pored njega neizvestan je i nastup Arnaiza, dok sigurno neće biti Penje.

Ono što nije upitno je podrška na ''Sadaru'' koji je redovno ispunjen do poslednjeg mesta i navijači daju veliki vetar u leđa svojim miljenicima koji su im dosta dobro odužili s obzirom da su neporaženi na poslednjih šest utakmica kod kuće (četiri pobede, dva remija).

Sa druge strane, Alaves bodove sakuplja preko remija koje je odigrao u poslednja tri kola. Prvo je podelio plen sa Viljarealom, a zatim Betisom i Majorkom.

Pre toga je poražen od Barselone pred svojim navijačima, tako da ne zna za trijumf više od mesec dana jer je poslednji zabeležio protiv Almerije 26. januara.

Ono što je bitno za njih je da imaju deset poena prednosti u odnosu na ekipe iz zone ispadanja i poprlično su sigurni na 13. mestu koje trenutno zauzimaju.

Zasluge za tu dobru poziciju ide odličnim igrama u gostima Baskijaca u 2024. godini. Sakupili su osam bodova na četiri gostovanja (dve pobede i dva remija) što je posebno impresivno ako napomenemo da pre tih uspeha nisu znali za pobedu na neverovatne 24 uzastopne ligaške utakmice na strani.

Ipak, tradicija nalaže da će im danas biti jako teško na ''Sadaru'' jer nisu savladali Osasunu n zvaničnim utakmicama još od 2016. godine, a uz to su poraženi na prvom međusobnom duelu ove sezone kada su trijumf rohiljosima doneli Arnaiz i Budimir (0:2).

Što se tiče izostanaka kod gosta jedini koji će propustiti meč je srpski fudblaer Aleksandara Sedlar koji već duže vreme ima problema sa povredom kolena.

Na poslednjih šest obračuna večerašnjih rivala nisu viđena više od dva gola, a mi očekujemo još jednu tvrdu utakmicu u režiji ovih timova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)