''VUČICA'' JE U NALETU: "Eksperiment De Rosi" se pokazuje kao pun pogodak

V.M.

26. 02. 2024. u 08:05

FUDBALERI Rome će od 18.30 pred punim tribinama ''Olimpika'' dočekati Torino u okviru 26. kola Serije A.

ВУЧИЦА ЈЕ У НАЛЕТУ: Експеримент Де Роси се показује као пун погодак

Foto: Profimedia

Danijele de Rosi nastavlja da radi fantastičan posao od kada je preuzeo Romu, a novi dokaz toga videli smo sredinom nedelje kada je njegova četa uspela da izbaci Fejenord iz šesnaestine finala Lige Evrope.

Posle 1:1 u Roterdamu, isti rezultata je viđen u Rimu, pa se ušlo u produžetke gde nije bilo pogodaka, te su o pobedniku dvomeča odlučivali penali.

U njima je glavnu ulogu preuzeo srpski golman Mile Svilar koji je zaustavio pokušaje Jahanbahša i Hancka, usput trasiravši put Rome ka osmini finale.

Italijan ima poverenje u našeg čuvara mreže kojeg je promovisao u prvog golmana ekipe i Svilar mu se ''zahvalio'' na najbolji mogući način.

Taj dvomeč je takođe ponovo pokazao da vučica zna kako se igra sa Fejenordom, jer je ovo treća godina zaredom u kojoj ga eliminiše iz nekog evropskog takmičenja.

Što se tiče domaćeg prvenstva, i tu đalorosi beleže odlične rezultate od dolaska De Rosija, na pet utakmica su upisali četiri pobede, a jedini poraz naneo im je neprikosnoveni Inter koji sigurno korača ka tituli.

Zahvaljujući toj formi, Roma se rapidno uspinje na tabeli i sada zauzima šestu poziciju sa 41 osvojenim bodom, sedam manje od četvroplasirane Bolonje koja je već odigrala svoj meč  26. kola.

Sa druge strane, Torino je nakon sjajne serije od šest vezanih utakmica bez poraza po prvi put u 2024. godini ''pognute glave'' napustio teren kada ga je proteklog četvrtka Lacio savladao sa 2:0.

''Bikovi'' su bili rival koji je nametao igru na tom meču, stvorili su veći broj šansi, ali realizacija im nije bila na nivou za razliku od ''nebeskoplavih'', što je bila ključna razlika na duelu.

I pored tog neuspeha, gosti imaju priliku da se vrate u borbu za mesta koja vode u Evropu, trenutno su deseti, ali ako bi večeras slavili, prišli bi na dva boda zaostatka šestoplasiranoj Romi.

Ono što ne ide naruku pred ovaj susret su nastupi na gostovanjima, slabo igra van svog stadiona i na 12 utakmica na strani sakupio je premalih 13 bodova.

Večerašnji rivali tradicionalno igraju tvrde međusobne duele, ali od kada je De Rosi preuzeo Romu njeni mečevi obiluju golovima, tako da nas ne bi iznenadilo ako to bude slučaj na ''Olimpiku''.

Što se tiče izostanaka kod domaćina će meč propustiti Ejbraham i Smoling, dok je pod upitnikom Dijego Ljorente, dok gosti ne mogu da računaju na Bonđorna, Rodrigeza, Shursa i Vojvodu.

Očekujemo da oba tima zatresu mrežu kao što je bio slučaj u prvom delu sezone kada su podelili plen u Torinu (1:1).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (1)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije