BAJKA SE NASTAVLJA? Bolonja se novom pobedom penje na mesto koje vodi u Ligu šampiona!

V.M.

23. 02. 2024. u 08:00

U prvoj utakmici 26. kola Serije A razigrana Bolonja će na ''Renato D'al Ari'' nastaviti pohod ka Ligi šampiona kada od 21.00 bude dočekala Veronu.

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА? Болоња се новом победом пење на место које води у Лигу шампиона!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćini su proteklog vikenda nastavili sa sjajnim igrama pobedivši Lacio usred Rima nakon preokreta, sa 2:1, golovima El Azuzija i Zirkzea. To im je bio četvrti prvenstveni trijumf u nizu, a zahvaljujući njemu nastavili su pohod ka plasmanu u Ligu šampiona i trenutno su peti na tabeli, ali su izjednačeni po broju bodova sa četvrtoplasiranom Atalantom.

Bolonja je jedno od najprijatnijih iznenađenja u ligama petice ove sezone, a najveće zasluge za to prima Tijago Mota koji radi fantastičan posao. Italijan brazilskog porekla je bio sjajan fudbaler, igrao je za timove poput Barselone, Intera i Pari Sen Žermena, a naruku mu ide što su ga trenirali velikani kao što su Karlo Ančeloti i Žoze Morinjo i sve to ima uticaj na fudbaslku filozofiju koju gaji jedan od najperspektivnih trenera sveta.

Glavna odlika ove ekipe je veoma dobra defanzivna igra, izuetno je teško zatresti mrežu ''crveno-plavih'' i imaju jednu od najčvršćih odbrana lige koja je na poslednja tri meča primila samo jedan gol.

Sa druge strane terena, za ofanzvinu je zadužen sjajni Džošua Zirkze koji je jedan od najboljih fudbalera u Italiji, postigao je devet pogodaka uz tri asistencije i evidentno je da će na leto pojačati neki veliki klub jer se po pisanjima italijanskih medija za njega već raspituje Milan.

Ono što je velika pomoć Bolonji je podrška na ''Renato D'al Ari'' za koju trener Tijago Mota često ističe da je krucijalna za uspehe njegovog tima. 

Ekipa se severa Italije je najbolji domaćin u Seriji A i na 13 utakmica kod kuće je od mogućih 39 bodova sakupila čak 32.

Danas će im u gosti doći ''raštimovana'' Verona koja je imala jedno od najboljih otvaranja prvenstava u svojoj istoriji, ali je od tada doživela ogroman pad i već duže vreme se nalazi u zoni ispadanja.

Doduše, ''gužva'' u donjem domu tabele je velika i osmanaestoplasirani ''mastifi'' imaju samo četiri boda manje od Lećea koji zauzima 13. poziciju.

Gosti su u poslednje vreme počeli da pokazuju mala poboljšanja u nastupima i na minule četiri utakmice su odigrali tri remija, uključujući onaj sa Juventusom proteklog vikenda (2:2).

Na toj utakmici su mogli i do čitavog plena jer su vodili dva puta, ali na kraju je i bod veliki uspeh za četu Marka Baronija koja će se verovatno boriti za opstanak do samog kraja Skudeta.

Večerašnji rivali su ukrštali koplja već dva puta ove sezone, na prvom meču je viđen remi bez golova (0:0), dok je na drugom susretu bolja bila Bolonja (2:0).

Što se tiče izostanaka, oba trenera će moći da računaju na svoje najbolje igrača, a ako na to dodamo formu i nastupe domaćina, dolazimo do zaključka da je kec na razigranu Bolonju fiks.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,59)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!