NAPOLI SE ČUVA ZA LIGU ŠAMPIONA: Mogu li ''grifoni'' to da iksoriste?

V.M.

17. 02. 2024. u 12:22

SUBOTNjI program Serije A pokreće branioci titule koji na ''Dijego Armando Maradoni'' dočekuju Đenovu (15:00).

НАПОЛИ СЕ ЧУВА ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Могу ли грифони то да иксористе?

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin ima razočaravajuću sezonu, deseti je na tabeli Serije A i odbrana titule je bila završena pre nego što je započela. 

Forma im takođe nije na zavidnom nivou i na poslednjih pet utakmica upisali su dve pobede uz isto toliko poraza i remi sa Lacijom.

Napolitanci spas sezone mogu u tražiti u Ligi šampiona gde su se plasirali u nokaut fazu i sredinom sledeće nedelje ih očekuje obračun sa Barselonom. Zbog toga ne bi trebalo da čudi ukoliko Macari bude odmarao nekoliko bitnih igrača, a jedan od njih će sigurno biti Viktor Osimen kojeg iskusni stručnjak nije želeo da zamara posle Afričkog kupa nacija i propustiće današnji meč.

Sa druge strane, Đenova se vratila u elitu i pruža veoma dobre partije. Nalazi se na 12. mestu sa 29 sakupljenih bodova, što je čak deset više od Verone koja je prva ekipa ispod crte.

Grifone sa klupe odlično predvodi bivši italijanksi reprezentativac Alberto Đilardino i za svoj rad dobija velike pohvale od strane medija širom Apenina.

Njegovi izabranici se nalaze u nešto boljoj formi od Napolitanaca i na poslednjih pet utakmica upisali su dve pobede uz isto toliko remija i poraz od proteklog vikenda.

Đenovu je savladala Atalanta sa 4:1 i sigurno je da će Đilardino tražiti reakciju od svojih igrača na današnjem susretu.

U prvom delu sezone ovi timovi su podelili plen na ''Marasiju'', a mi verujemo da će to i danas biti slučaj.

NAŠ TIP: X (kvota 3,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)