HETAFE NE ZNA KAKO SE POTAPA "ŽUTA PODMORNICA": Viljareal deset mečeva bez poraza u duelu sa ekipom iz predgrađa

O. M.

16. 02. 2024. u 10:08

VILjAREAL i Hetafe otvaraju 25. kolo španske La lige. Utakmica se igra na stadionu "El Madrigal" od 21 čas.

ХЕТАФЕ НЕ ЗНА КАКО СЕ ПОТАПА ЖУТА ПОДМОРНИЦА: Виљареал десет мечева без пораза у дуелу са екипом из предграђа

FOTO: EPA

Čini se da Viljareal polako izlazi iz krize u koju je zapao sredinom decembra. Iako su ostvarili samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica, uspeli su da vežu četiri utakmice bez poraza.

Nije toprevelik uspeh za ekipu tog renomea koja je ne tako davno osvojila Ligu Evrope i igrala polufinale Lige šampiona, ali raduje navijače ovog kluba koji su već bili zapali u apatiju i pomirili se sa činjenicom da će njihovi ljubimci ove sezone voditi borbu za opstanak.

Sada je "žuta podmornica" 13. na tabeli sa 25 bodova. I dalje su bliži "crvenoj zoni" mego mestima koja vode u Evropu, jer 18. Kadizu beže osam bodova, a šestoplasirani Betis ima 13 više od njih.

U prošlom kolu fudbaleri Viljareala gostovali su kod Alavesa. Bio je to izjednačen meč u kome su obe ekipe imale podjednak broj šansi za pobedu pa je krajnji rezultat od 1:1 i najpošteniji ishod ove utakmice.

Videli smo još jedan remi u Viljarealovom meču sa Kadizom, s tim što je ovaj meč  završen bez golova. A jedinu pobedu ove godine, Viljareal je ostvario protiv Barselone. Bila je to rapsodija igrača u žutim dresovima i neverovatan napadački performans - na kraju je bilo 5:3, iako je Barslona do 86. minuta vodila sa 3:2. 

Hetafe u jedna od najvećih misterija španske La lige. Jednostavno, ne postoji način da se predvidi kako će kada ova ekipa odigrati. Imaju dve pobede, dva poraza i jedan remi u poslednjih pet kola, a otprilike tako promenjivo igraju cele sezone. Trenutno su na desetom mestu sa osam bodova više od Viljareala.

Prošlog vikenda kod kuće su pobedili Seltu iz Viga. Bio je to meč u kojem su domaći bolje kontrolisali utakmicu, Na poluvremenu su vodili sa 2:0, ali su poklelkli sredinom drugog dela i dozvolili izjednačenje. Ipak, Hetafeovim napadačima je trebalo samo nekoliko napada da vrate prednost pa su bodovi ostali u Madridu.

Kad je reč o međusobnim susretima, Hetafe pet godina nije pobedio današnjeg rivala, a u poslednjih deset okršaja skor je sedam pobeda Viljareala i tri remija. Trenutna forma kad su ove dve ekipe u pitanju ne znači ništa, kao ni stanje na tabeli, a ni u tradiciju se ne treba posebno uzdati.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!