NEUGODAN MEČ ZA BARSELONU: Ćavi nikada nije pobedio ovaj tim od kada je preuzeo kormilo krajem 2021. godine

V.M.

11. 02. 2024. u 08:15

POSLEDNjU utakmicu današnjeg programa La lige odigraće akutelni branioci titule i Granada na ''Monžuiku'' (21:00).

НЕУГОДАН МЕЧ ЗА БАРСЕЛОНУ: Ћави никада није победио овај тим од када је преузео кормило крајем 2021. године

FOTO: Tanjug/AP

Odbrana titule ne ide po planu za Barseolnu koja se baš mučila u prvom delu sezone, ali izgleda da je sada uhvatila zalet i slavila je na četiri od poslednjih pet utakmica u prvenstvu.

Bila je bolja od Las Palmasa, Betisa, Osasune i Alavesa, a pored toga je doživela iznenađujuć poraz od Viljareala (3:5) ispustivši prednost od 3:2 u samoj završnici meča.

Taj poraz se pamti po tome što je Ćavi nakon njega izjavio da će napustiti klub na kraju sezone što je šokiralo upravu kluba koja nije bila spremna na to.

Ono što takođe vredi istaći je da Barsa u 2024. godini igra utakmice sa velikim brojem pogodaka, pronašla je napadački ritam i to raduje njene navijače.

Najbolji primer toga videli smo u prošlom kolu kada su gostovali razigranom Alavesu i bez većih problema su odneli tri boda sa ''Mendizorotote'' pobedom od 3:1.

Na taj način Katalonci su se održali na trećem mestu i sve što im preostaje je da trijumfima pojačaju pritisak na vodeći dvojac, Real i Đironu koji im beže 11, odnosno šest bodova.

Takođe, Barsu u drugom delu sezone očekuje i nokaut faza Lige šampiona. U njoj će igrati protiv Napolija i biće zanimljivo videti da li će se možda fokusirati na najjače evrospko takmičenje ukoliko ne smanji prednost za pomenutim dvojcem.

Sa druge strane, ne može se mnogo toga dobrog reći za Granadu koji igra veoma loše tokom čitavog dela prvenstva i nalazi se na pretposlednjem mestu sa samo 12 sakupljenih poena, čak osam manje od Majorke koja je prva ekipa iznad crte.

Najveći problem gostiju je veoma loša defanzvina igra, primili su 45 golova do sada, skoro dva u proseku i jedino je prežaljena Almerija više puta vadila loptu iz svoje mreže (51).

Proteklog vikeda propustila je priliku da dođe do svoje treće pobede jer je ispustila prednost protiv Las Palmasa (1:1), mada vredi napomenuti da je veći deo meča igrala sa igračem manje posle ranog isključenja Pjatkovskog.

Večerašnji rivali su odigrali veoma zanimljiv meč u prvom delu sezone, Granada je posle pola sata vodila 2:0, ipak Barsa se vratila u meč preko Jamala i Roberta, ali nije mogla do potpunog preokreta (2:2).

Takođe, vredi istaći da od kada je Ćavi na klupi, katalonski velikan nije savladao Granadu i na četiri međusobna duela viđena su tri remija uz trijumf ''crveno-belih''.

Što se tiče izostanaka, domaćin će biti bez Gavija, Vitora Rokea, Žoaa Feliksa, Toresa, Markosa Alonsa i Baldea.

Sa druge strane, meč će propustiti Viljar, Pjatkovski, Boje i Valjeho.

Verujemo da je došlo vreme da Barsa savlada Granadu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić