NEVEROVATNOJ SERIJI NEMA KRAJA: ''Sveci'' ne znaju za poraz od septembra!

V.M.

06. 02. 2024. u 08:22

U ponovnoj utakmici četvrtog kola FA kupa fudbaleri Sautemptona će na ''Sent Merisu'' dočekati Votford (20.45).

НЕВЕРОВАТНОЈ СЕРИЈИ НЕМА КРАЈА: Свеци не знају за пораз од септембра!

Foto: Profimedia

Krajem januara ovi timovi su se susreli na ''Vikeredž roudu'' i Votford je bio blizu prolaska u petu rundu jer je vodio gotovo ceo meč nakon pogotka Martinsa u petom minutu, ali nije uspeo da sačuva tu prednost i pri samom kraju utakmice Armstrong je poravnao na 1:1, usput održavši neverovatan niz Sautemptona od 23 uzastopne utakmice bez poraza!

''Sveci'' su tu seriju sjajnih rezultata započeli krajem septembra kada su izgubili od Midlbroa u prvenstvu. Nakon toga su nanizali čak 23 utakmice bez poraza, a na tim mečevima su upisali 16 pobeda uz sedam odigranih remija.

Zbog te forme, domaćin se u potpunosti vratio u borbu za povratak u elitu, a proteklog vikenda trijumfom nad Roteramom (2:0) popeo se na drugo mesto tabele Čempionšipa, pozicije koja direktno vodi u Premijer ligu iz koje su ispali prošle sezone.

Arhitekta ovog uspeha je mladi škotski stručnjak Rasel Martin koji radi sjajan posao od kada je letos preuzeo ekipu, a posao mu olakšava što na raspolaganju ima najboljeg igrača u drugom rangu engleskog fudbala, Adama Armstronga.

Engleski ofanzivac je postigao čak 15 golova i podelio 11 asistenicja u dosadašnjem toku Čempionšipa, tako da se ujedno bori za najboljeg strelca, odnosno najboljeg asistenta takmičenja.

Sa druge strane, Votford se u poslednje vreme pretplatio na remije i u 2024. godini je na osam odigranih mečeva čak pet puta igrao nerešeno, a uz to je upisao dve pobede i poraz.

Taj jedini poraz doživeo je proteklog vikenda kada je bolji od njega bio Kardif rezultatom 1:0.

To je bilo još jedno u moru slabih napadačkih izdanja ''stršljenova'' koji su postigli samo jedan gol na poslednja tri susreta u svim takmičenjima.

Što se tiče FA kupa, oba tima su započela učešće u trećem kolu gde je Votford bio bolji od Česterfilda (2:1), dok je Sautempton rutinski izbacio Volsol (4:0).

Pored pomenutog meča u FA kupu, večerašnji rivali su zanimljivo i u prvenstvu odigrali 1:1 početkom decembra.

Ako pogledamo izostanke, nema većih problema ni u jednom taboru.

Domaćin će biti bez Ariba, Sulemanje i Stjuarta, dok će kod gosta meč propustiti Kajembe.

Verujemo da će Sautempton nastaviti svoj niz i tako zakazati obračun sa Liverpulom u petom kolu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!