VELIKI DERBI: Obračun vodećih može značiti dosta u borbi za titulu

V.M.

05. 02. 2024. u 10:01

DVADESETO kolo izraelskog prvenstva obeležiće meč između Makabi Haife i Makabi Tel Aviva (19.30).

ВЕЛИКИ ДЕРБИ: Обрачун водећих може значити доста у борби за титулу

Foto: Profimedia

Haifa je trostruki uzastopni šampion, ali preko leta je ostala bez Baraka Bahara koji je otišao u Crvenu zvezdu i njegov odlazak je očigledno pogodio ekipu pošto ovaj derbi dočekuju na drugom mestu.

Ipak, zaostaju samo četiri boda za današnjim rivalom, tako da pobedom mogu baš zakuvati borbu za titulu.

Odličnu priliku za to imali su u prošlom kolu kada su gostovali Hapoel Ber Ševi, ali poraženi su sa 1:2, usput prekinuvši seriju od pet vezanih pobeda u prvenstvu.

Sa druge strane, Makabi Tel Aviv je prvi od samog starta i realno je prikazao najbolji fudbal u dosadašnjem toku takmičenja.

Malo je posrnuo u poslednje vreme, ostvario je samo dve pobede na minulih pet susreta u prvenstvu, ali je osvojio prvi trofej u sezoni savladavši upravo današnjeg rivala u finalu Toto kupa posle boljeg izvođenja penala.

Vođa ekipe je Eran Zahavi koji je najbolji strelac izraelske lige sa 11 postignutih pogodaka, a uz njih je podelio i četiri asistencije.

Pored pomenutog Toto kupa, ovi timovi su još jednom ukrštali koplja početkom januara kada je u zaostaloj utakmici sedmog kola bolja bila Haifa rezultatom 1:0.

Večerašnji rivali imaju najbolje odbrane u prvenstvu, samo su po 16 puta vadili loptu iz svoje mreže, a verujemo da će biti malo golova i zbog činjenice da ovaj meč može dosta toga odlučiti u borbi za titulu, pa očekujemo opreznu igru sa obe strane.

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)