VREME JE ZA PRVU POBEDU: Navijači ''rohiblankosa'' i dalje veruju u ''nemoguće''

V.M.

26. 01. 2024. u 10:15

DVADESETDRUGO kolo La lige započeće na ''Pauver hors stadionu'' gde će Almerija ugostiti Alaves (21:00).

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПРВУ ПОБЕДУ: Навијачи рохибланкоса и даље верују у немогуће

Foto: EPA-EFE/Carlos Barba

Domaćin je jedina ekipa u ligama petice koja nije ostvarila nijednu pobedu, u nekoliko navrata nije imala sreće, ali uglavnom su to bili veoma loši nastupi i sa samo šest osvojenih bodova zacemenitrani su za dno tabele.

Ipak, u poslednja dva kola su prikazali veoma dobre partije. Prvo su se nadigravali sa Đironom protiv koje su podelili plen (0:0), dok su nakon toga na dosta kontroverzan način poraženi od Reala u Madridu sa 2:3, iako su vodili 2:0 na poluvremenu.

Prvi tim iznad crte je Sevilja koja beži Almeriji čak deset bodova, ali navijači su ohrabreni nastupima protiv vodećih dva tima La lige i veruju da se njihovi miljenici mogu izdići sa dna.

Prvi korak ka tome je pobeda na večerašnjem duelu što neće biti lak zadatak jer im na noge dolazi razigrani Alaves koji je osvojio sedam bodova na poslednje tri ligaške utakmice.

Gosti izgledaju odlično na terenu posle zimske pauze i očigledno su za vreme nje poradili na problemima koje su imali u prvom delu sezone.

Ono što je najbitnije za njih je to da su pomenutim dobrim rezultatima pobegli iz opasne zone i sada su sigurni na 12. mestu sa 23 sakupljena boda.

Zanimljivo je to da je Almerija postigla više golova od Alavesa u dosadašnjem toku prvenstva (21 naspram 19), ali odbrana domaćina je katastrofalna i čak 46 puta su vadili loptu iz svoje mreže.

Od bitnijih izostanaka kod Almerije neće biti Ramazanija koji je postigao gol protiv Reala, ali mi verujemo da će i bez njega uspeti da dođu do prve pobede u sezoni.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,70)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)