REAL PREBACIO PRITISAK NA ĐIRONU: Sada su Katalonci ti koji jure prvo mesto

V.M.

28. 01. 2024. u 11:16 >> 11:16

NOVU priliku da se vrate na vrh tabele fudbaleri Đirone imaće danas na ''Balaidosu'' gde će ih od 14 časova ugostiti Selta.

РЕАЛ ПРЕБАЦИО ПРИТИСАК НА ЂИРОНУ: Сада су Каталонци ти који јуре прво место

FOTO: Profimedia

Veoma je zanimljiva situacija u vrhu tabele La lige. Očekivano, Real je jedan od glavnih kandidata za titulu, ali najveći rival mu je Đirona što apsolutno niko nije mogao da predvidi pre počekta sezone.

Ova dva tima su najviše pokazala do sada i redovno se smenjuju na prvom mestu. Upravo su Madriđani jučerašnjom pobedom nad Las Palmasom pretekli Đironu koja danas ima priliku da se vrati na čelo pobedom na ''Balaidosu''.

Iako su gosti dominirali u prvom delu sezone, deluje da su na startu drugog dela malo posustali jer posle remija sa Almerijom izbačeni iz Kupa kralja gde je bolja od njih u četvrtfinalu bila Majorka.

Oba ta neupseha Katalonci su doživeli na gostujućim terenima i moraće ozbiljno da se prirpeme za današnji meč kako treći put u nizu ne bi ostali bez čitavog plena na strani.

Između tih utakmica Đirona je na svom terenu ubedljivo slavila protiv Sevilje sa 5:1 i tako ponovo podsetila zašto je napadački najpotentnija ekipa u Primeri sa 51. postignutim pogotkom.

Zanimljivo je to da je gostujuća ekipa do sada osvojila 52 boda i tako oborila svoj prethodni rekord za najviše sakupeljnih poena u jednoj prvoligaškoj kampanji.

Sa druge strane, Selta proživljava jako stresnu sezonu. Ovo je stota godina postojanja kluba iz Viga koji je dovođenjem Rafe Beniteza na klupu planirao da napadne gornji dom, ali je realnost potpuno drugačija i nalaze se u borbi za opstanak.

Domaćini su tik iznad zone ispadanja na 16. mestu i imaju samo dva boda više od Kadiza koji je prvi tim ispod crte.

Delovalo je da Selta hvata zalet nakon što je bila neporažena na prva četiri meča u 2024. godini, ali posle toga je doživela dva uzastopna poraza od Sosijedada, prvo u prvenstvu, a zatim i u Kupu kralja.

U prvom delu sezone Đirona je slavila sa 1:0 protiv Selte, a mi danas očekujemo nešto otvoreniju utakmicu i verujemo da će oba tima postići barem po gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)