ALŽIR SE BAŠ MUČIO U PRVA DVA KOLA AFKON-a: Sve će to biti zaboravljeno ako večeras obezbedi plasman u nokaut fazu

V.M.

23. 01. 2024. u 13:17

MEČ koji će odlučivati o tome ko će zauzeti mesto u osmini finala Afričkog kupa nacija odigraće Mauritanija i Alžir na ''Stadionu mira'' u Buakeu (21.00).

АЛЖИР СЕ БАШ МУЧИО У ПРВА ДВА КОЛА АФКОН-а: Све ће то бити заборављено ако вечерас обезбеди пласман у нокаут фазу

Foto: Profimedia

Alžir je na ovaj turnir došao sa epitetom jedne od najboljih reprezentacija u Africi, ali može se reći da to do sada uošte nije pokazao. 

Remizirao je sa Angolom, a zatim i Burkinom Faso, a iako je postigao tri gola na tim utakmicama, u trenucima je izgledao potpuno bezidejno na terenu.

Jedini od igrača koji dobija prelaznu ocenu je Bunedža, strelac sva tri pogotka, dok je Rijad Marez potpuno podbacio u dosadašnjem toku takmičenja i kritike na njegov račun se povećavaju po medijima.

Dobra stvar za ''zelene'' je što će sve biti zaboravljeno trijumfom na večerašnjem meču koji bi im sigurno zagarantovao plasman u osminu finala.

Prvak Afrike iz 2019. godine je trenutno treći u grupi ''D'' i gleda u leđa Angoli i Burkini Faso koje su sakupile po dva boda više njih.

Večeras će im protivnik biti jedina ekipa koja nije osvojila ni bod u ovoj grupi, reprezentacija Mauritanije. 

I pored toga, nominalni domaćini imaju šanse da se plasiraju u osminu finala po prvi put u svojoj istoriji, doduše ne toliko velike. Prvo bi morali da iznenade Alžir, a onda bi im prestalo da se nadaju da je to dosta da budu među četiri najbolje trećeplasirane ekipe na kraju grupne faze.

Ohrabrujuća stvar pred ovaj meč za Mauritaniju je da je na obe utamice u dosadašnjem toku takmičenja tresla mrežu i pokazala je da ume da ugrozi gol protivnika ukoliko joj se stvori prilika za to.

Poslednji put ove selekcije su se susrele krajem 2022. godine kada su u prijateljskoj utakmici odigrale 0:0.

Individualni kvalitet je debelo na strani Alžira i verujemo da je došlo vreme da Marez i družina ''prorade''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona