SENEGAL OPRAVDAVA ULOGU GLAVNOG FAVORITA NA AFKON-U: Bod mu je dovoljan protiv ''slonova'' za prvo mesto u grupi

V.M.

23. 01. 2024. u 08:05

U poslednjem kolu grupne faze Afričkog kupa nacija sastaće se Gvineja i Senegal. Meč se igra na stadionu ''Šarl Konan Bani'' sa početkom od 18 časova.

СЕНЕГАЛ ОПРАВДАВА УЛОГУ ГЛАВНОГ ФАВОРИТА НА АФКОН-У: Бод му је довољан против слонова за прво место у групи

Foto: Profimedia

Večerašnji obračun odlučiće ko će zauzeti prvo mesto u grupi ''C'', trenutno ono pripada Senegalu koji ima šest osvojenih bodova, najbliži pratilac mu je Gvineja koja zaostaje dva poena za njim, dok Kamerun i Gambija imaju jedan, odnosno nijedan bod na svom saldu.

Senegalci su na ovaj turnir došli kao branioci titule i najveći favoriti za odbranu trona i može se reći da su opravdali tu ulogu u dosadašnjem toku takmičenja.

AFKON su otvorili rutinskim trijumfom nad Gambijom (3:0), dok su nakon toga sličnim rezultatom nadigrali i Kamerun (3:1), tako da im je sada potreban samo bod kako bi ostali na čelu grupe ''C'' i tako osigurali lakšeg protivnika u nokaut fazi.

Glavna karakteristika ''lavova Terange'' je odlična ofanzivna igra i sa šest postignutih pogodaka iz uvodna dva meča imaju jedan od najefikasnijih napada na čitavom turniru.

To i ne čudi toliko s obzirom na to da navalu čete Alijua Sisea predvode igrači poput Sadio Manea i Ismaile Sara koji su jednji od najboljih fudbalera na čitavom turniru.

Sa druge strane, Gvineja je prijatno iznenadila u dosadašnjem toku takmičenja. Znalo se da se radi o kvalitetnoj reprezentaciji, ali četiri boda nakon dva odigrana meča su za svaku pohvalu.

Prvo su remizirali protiv glavnog rivala u borbi za drugo mesto, Kameruna (1:1), a nakon toga su rutinski odradili posao protiv Gambije (1:0).

Najveća snaga ove ekipe je vezni red koji predvodi talentovani Ilaiš Moriba, a najveću pomoć bi trebao da ima u vidu kapitena Nabija Keita koji se končno oporavio posle dugog odsustva zbog povrede, odigrao je 14. minuta protiv Gambije i u nastavku će preuzimati bitniju ulogu kako turnir odmiče.

Obe reprezentacije su prošle dalje, tako da će ovaj meč odlučivati samo ko će zauzeti koju poziciju u grupi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Gvineja - Senegal X2&2+ (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave