LEVERKUZEN I DALJE BEZ PORAZA: Lajpcig dočekuje lidera i najbolju nemačku ekipu u ovom trenutku

O. M.

20. 01. 2024. u 10:55 >> 10:55

LIDER nemačke Bundeslige Bajer iz Leverkuzena gostuje Red bul Lajpcigu u derbiju 18. kola.

ЛЕВЕРКУЗЕН И ДАЉЕ БЕЗ ПОРАЗА: Лајпциг дочекује лидера и најбољу немачку екипу у овом тренутку

Profimedia/ IMAGO

 Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na stadionu "RB Arena" u Lajpcigu.

Iako se nalazi u prve četiri ekipe, Lajpcigova sezona ne ide kako su očekivali i kako je nagoveštavao njen početak. Počeli su trijumfom u Superkupu protiv Bajerna, ali su u međuvremenu eliminisani iz DFB kupa dok su u trci za "salatarom" već u ozbiljnom zaostatku na tabeli, čak 12 bodova zaostatka za Bajer Leverkuzenom i osam iza minhenskog Bajerna koji ima i utakmicu manje. Pored toga, petoplasirana Borusija Dortmund ima samo tri boda zaostatka za njima.

U prvoj utakmici posle zimske pauze doživeli su poraz kod kuće od Ajntrahta iz Frankfurta, pa su sada bez pobede u dve prvenstvene utakmice. Nisu uspeli da postignu gol u tri navrata ove sezone a pet puta su uspeli da sačuvaju mrežu. Deset od njihovih 17 utakmica zadovoljilo je igru " oba tima daju gol".

RB Lajpcig ima dobar napad i postigli su 38 golova. U tom segmentu bolji su samo Bajern i Bajer. Takođe, imaju treću najbolju odbranu sa 18 primljenih golova.

Poraz od Ajntrahta bio im je prvi na domaćem terenu ove sezone Bundesligi. Izgubili su ovde i od Mančester sitija u Ligi šampiona, ali im taj poraz nije teško pao na kraju jer su zauzeli drugu posiciju u grupi sa našom Crvenom zvezdom i tako otišli u osminu finala gde ih čeka dvomeč sa madridskim Realom.

Bajer iz Leverkuzena je najbolji nemački tim ove sezone. U svim takmičenjima su neporaženi od početka sezone. Oni su lideri u Bundesligi sa 45 bodova posle 17 utakmica. Imaju četiri boda više od Bajerna, doduše sa jednom utakmicom manje.

Šabi Alonso je bez nekoliko igrača koji su tišli sa svojim afričkim nacionalnim timovima na AFKON, a njihov najbolji strelac Viktor Bonifejs nije među njima, ali je povređen.

Međutim i tako oslabljeni uspeli su da osvoje sva tri boda u Augzburgu u nadoknadi vremena.

U Bundesligi su u nizu od tri uzastopne pobede i u te tri utakmice nisu primili gol. Postigli su gol u svakoj utakmici ove sezone a nisu primili gol u osam utakmica.

Imaju drugi najbolji napad sa 47 golova i najbolju odbranu sa 12 primljenih golova. Postigli su dva ili više golova na šest od osam gostujućih utakmica ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!