SITI BEZ HOLANDA NA NEUGODNOM GOSTOVANJU: NJukasl je već bio koban po ''građane'' ove sezone

V.M.

13. 01. 2024. u 09:30 >> 09:30

IZABRANICI Pepa Gvardiole će u okviru 21. kola Premijer lige gostovati na ''Sent Džejmsis parku'' gde imaju priliku da se pobedom popnu na drugo mesto i smanje zaostatak za vodećim Liverpulom na samo dva boda.

СИТИ БЕЗ ХОЛАНДА НА НЕУГОДНОМ ГОСТОВАЊУ: Њукасл је већ био кобан по грађане ове сезоне

Tanjug/AP

Nakon što je 2023. godinu završio sa tri uzastopna poraza, a zatim izgubio prvu utakmicu u 2024. rezultatom 4:2 u gostima protiv Liverpula, Njukasl je prekinuo post  tako što je ostvario preko potrebnu pobedu od 3:0 nad Sanderlendom u trećem kolu FA kupa.

To je bio prvi put da su se jedni od najvećih engleskih rivala susreli posle skoro osam godina, a ''svrake'' je do pobede predvodio dvostruki strelac Aleksandar Isak.

Pored toga što je prekinut negativan niz, pobeda je poslužila i tome da se smanji pritisak sa menadžera Edija Haua, jer su engleski mediji pre tog duela pisali da bi u slučaju neuspeha mogao biti smenjen.

''Svrake'' sada prebacuju fokus na Premijer ligu u kojoj ne pružaju dobre partije, ali samopouzdanje da mogu do iznenađenja pružiće im činjenica da su već jednom ove sezone savladali Mančester siti na ''Sent Džejmsis parku''. To je bilo u Liga kupu, a jedini gol na meču postigao je pomenuti Aleksandar Isak.

Ipak, ukoliko izgube utakmicu to će im biti deseti poraz od starta sezone, što je veliki pad u odnosu na prošlu u kojoj su poraženi samo pet puta. Takođe, već zaostaju čak 11 bodova za četvrtoplasiranim Arsenalom i novi neuspeh bi im dodatno smanjio šanse o plasmanu u Ligu šampiona.

Što se tiče Sitija, deluje da je Gvardiola uspeo da reši probleme koji su ih mučili na startu kampanje i na ''Sent Džejmsis park'' dolaze u seriji od pet vezanih trijumfa u svim takmičenjima.

Sredinom decembra građani su se okitili titulom svetskog klupskog prvaka, a nakon toga su redom bili bolji od Evertona, Šefild junajteda i Hadersfilda.

Takođe vredi napomenuti da su sve to učinili bez usluga svog najboljeg strelca Erlinga Holanda kojeg i dalje muči povreda, ali dobre vesti za navijače gostiju je to što se na teren vratio njihov miljenik i legenda kluba, Kevin de Brujne.

Ono što je bitno za Siti je to da pomenutim trijumfima uspeo da se vrati u sam vrh tabele, a danas ima odličnu priliku da se novom pobedom popne na drugo mesto i tako približi vodećem Liverpulu na samo dva boda zaostatka.

Pored Holanda, Gvardiola neće moći da računa ni na Stounsa, a pod upitnikom je Džek Griliš.

Dosta je gora situacija kod domaćina koji ima veliki broj povređenih igrača tokom većeg dela sezone i danas će biti bez Poupa, Barnsa, Targeta, Mankilja, Viloka, Vilsona i Žoelintona koji se povredio na treningu pre nekoliko dana i očekuje ga do šest nedelja pauze.

Pored pomenutog meča u Liga kupu, ovi timovi su se sastali u drugom kolu Premijer lige kada je Siti slavio sa 1:0.

Momenutm je na strani gostiju i verujemo da će odneti sva tri boda na ''Sent Džejmsis parka''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)