BITKA ZA TITULU SE ZAHUKTAVA: Galatasaraj održava korak za najvećim rivalom

V.M.

11. 01. 2024. u 08:45

U zaostaloj utakmici 16. kola turskog prvenstva, Sivaspor će ugostiti Galatasaraj od 15 časova.

БИТКА ЗА ТИТУЛУ СЕ ЗАХУКТАВА: Галатасарај одржава корак за највећим ривалом

Profimedia/ IMAGO

Iako je to gotovo svima bila jasno na startu sezone, sada je potvrđeno da će se za titulu u Turskoj boriti najveći rivali Fenerbahče i Galatasaraj.

Ove dve ekipe su preko leta uložile veliki novac i to im se isplaćuje na terenu. Kolo su dočekali izjednačeni po broju poena, a nakon jučerašnje pobede Fenera nad Konjom (7:1), vreme je za Galatu da odgovori sopstvenim trijumfom i tako održi korak za liderom.

Današnji gosti igraju veoma dobro i na poslednjih pet utakmica ostvarili su četiri pobede uz remi u ''interkontinentalnom derbiju'' (0:0).

I pored činjenica da se u redovima Galate nalaze ofanzivci poput Ikardija, Zahe, Mertensa i Zijeha, glavna odlika ove ekipe je stamena odbrana.

Turski velikan je samo devet puta vadio loptu iz svoje mreže u dosadašnjem toku prvenstva, ubedljivo najmanje od svih timova u ligi, a uz to je postigao 35 pogodaka.

Neće mu biti lako na današnjem gostovanju, jer i Sivas pruža odlične partije i na poslednja četiri susreta je osvojio devet bodova.

Zanimljiva stvar kod domaćina je to do je upisao po šest pobeda, poraza i remija i nalazi se tačno na sredini tabele (desetom mestu) posle prvog dela sezone.

Pre nekoliko dana ''hrabri'' su savladali Kajzeri sa 3:1.

Prošle sezone Galata je dva puta bila bolja od Sivaspora, a mi verujemo da će to i danas biti slučaj.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)