SEVILJA BEZ GUDELJA DO KRAJA SEZONE? Alaves drži neslavan rekord La lige

O. M.

12. 01. 2024. u 09:50 >> 09:50

ŠPANSKA La liga nastavlja se ovog vikenda, a 20. kolo otvara derbi začelja između Sevilje i Alavesa.

СЕВИЉА БЕЗ ГУДЕЉА ДО КРАЈА СЕЗОНЕ? Алавес држи неславан рекорд Ла лиге

Foto: Profimedia

Utakmica se igra na stadionu Ramon Sančez Pishuan od 21 čas.

Domaćin je u očajnoj poziciji. Oni su šesnaesti na tabeli sa samo tri pobede i 16 bodova i samo su dva mesta i bod iznad zone ispadanja. Sevilja je u nizu od dva poraza i izgubila je četiri od poslednjih pet utakmica.

Od septembra, uspeli su da pobede samo jednu od poslednjih 13 utakmica. U četiri od poslednjih pet utakmica nisu uspeli da postignu gol, a samo jednom su uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Jedino je Almerija u lošijoj formi od Sevilje u poslednja dva meseca. Na svom terenu, Sevilja je bez pobede od septembra ili na šest utakmica, a nisu uspeli da postignu ni gol u poslednje dve utakmice. Šest od poslednjih deset utakmica završeno je od nula do dva gola.

Andalužani su i prošle sezone dugo tavorili pri dnu La lige, ali su imali uspeha u Evropi gde su osvojili rekordni sedmi pehar osvajača Lige Evrope. Ove godine neće biti ništa od toga, jer je Sevilja osvojila četvrto mesto u svojoj grupi Lige šampiona i tako ostala bez evropskog proleća, a imajući u vidu formu u La ligi, to znači i gotovo siguran izostanak iz evrokupova naredne sezone.

Da sve bude još gore, Sevilja će verovatno do kraja sezone ostati bez usluga srpskog reprezentativca Nemanje Gudelja koji će po svemu sudeći propustiti i Evro, dok će u narednom periodu Andalužni biti i bez usluga Marokanca Jusufa el Nesirija koji je sa "lavovima Atlasa" na Afričkom kupu nacija.

Povređen je i Akunja koji tek što se oporavio od ranije ozlede, a pod znakom pitanja je i njegov zemljak Lamela. Nekadašnji reprezentativac Srbije Marko Dmitrović siguran je među stativama zbog duže povrede Norvežanina Nilanda.

Alaves je prošle sezone promovisan iz Segunde i ove sezone se očekivalo da će se boriti za opstanak. Oni su 15. na tabeli sa 17 bodova i samo su dva boda iznad zone ispadanja.

Alaves ima pet utakmica bez pobede i u tih pet utakmica postigao je samo jedan gol. Od početka septembra imali su samo dve pobede. Ekipa iz Vitorije drži neslavan rekord La lige u broju utakmica u kojima nije uspela da postigne gol, devet.

U gostima su i dalje bez pobede posle 10 utakmica. Samo Granada i Almerija su osvojili manje bodova na strani od njih. Doživeli su šest poraza na 10 gostovanja i postigli pet golova. Samo Kadiz ima lošiji napad od njih ove sezone.

Naredne tri utakmice su veoma važne za Alaves jer će igrati protiv tri konkurenta u borbi za opstanak - Sevilje, Kadiza i Almerije. S obzirom na to da su tri od njihove četiri pobede bile protiv ekipa iz drugog dela tabele, ovaj period mogao bi da im donese značajan priliv na bodovni saldo i da poveća njihove šanse u borbi za opstanak.

Ove dve ekipe su jesenas u drugom kolu šampionata odigrale zanimljiv meč u kome je viđeno čak sedam golova i veliki broj preokreta. Alaves je poveo sa 1:0, Sevilja „okrenula“ na 2:1, na poluvreme se otišlo pri rezultatu 2:2, a konačnih 4:3 postavio je Mir u sedmom minutu nadoknade vremena.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!