FIORENTINA KIKSNULA PROTIV SASUOLA: Posustaju li i "hrtovi" ili su Udineze i Đenova bili samo prolazna slabost?

O. M.

09. 01. 2024. u 09:17

FIORENTINA dočekuje Bolonju ovog utorka od 21 čas na stadionu "Artemio Franki". To je prva utakmica četvrtfinala Kupa Italije.

ФИОРЕНТИНА КИКСНУЛА ПРОТИВ САСУОЛА: Посустају ли и хртови или су Удинезе и Ђенова били само пролазна слабост?

Foto: Tanjug

Domaćin je kao učesnik evropskih kupova bio slobodan do osmine finala gde je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisao drugoligaša Parmu. 

Bolonja je morala da igra dva dodatna kola u kojima je bila bolja od trećeligaša Čezene i Helas Verone. Obe utakmice igrala je kod kuće i dobila ih sa po 2:0. U osmini finala "hrtove" je čekao najteži mogući ispit, gostovanje dvostrukom uzastopnom osvajaču Kupa Itlaije i trenutnom lideru Serije A Interu. Mimo svih očekivanja Bolonja je slavila na "Đuzepe Meaci" 2:1 posle produžetaka i izbacila favorizovane "neroazure".

Tako je Fiorentini uskratila priliku da se osveti Interu za prošlosezonski poraz u finalu, ali s druge strane izabranicima Vinčenca Italijana je ovim možda i olakšan put do ponavljanja uspeha iz prošle sezone ili njegovog nadmašivanja. 

Ovo "možda" nije tu samo zbog toga što je Bolonja izbacila Inter, branioca trofeja i prvog kandidata za osvajanje šampionskog pehara ove sezone, nego "rosoblui" igraju zaista impresivno cele ove sezone. Istina, malo su posrnuli u poslednje dve utakmice gde je izostala pobeda. 

Prvo su kiksnuli na gostovanju Udinezeu, što je iskoristila upravo Fiorentina da se domogne četvrte pozicije na tabeli, a zatim su odigrali nerešeno sa Đenovom. Dakle, pet izgubljenih bodova protiv ekipa koje se bore za opstanak, luksuz koji sebi ne bi smela da dozvoli ekipa koja se bori za najviši plasman. 

Fiorentina je teže nego što se očekivalo izbacila Parmu. Primili su dva gola za dva minuta sredinom prvog poluvremena, ali su sa dva gola pred kraj utkamice izborili produžetke i penale. Svi igrači u ljubičastim dresovima bili su precizni sa bele tačke, uključujući i srpskog reprezentativca Nikolu milenkovića, dok je za Parmu pogodio samo Brazilac Hernani.

Izabranici Vinčenca Italijana tako nastavljaju borbe na četiri fronta, pošto su obezbedili i evropsko proleće, a očekuje ih i Superkup Italije koji se krajem januara igra u Saudijskoj Arabiji. Prošle godine, zaustavljeni su u finalima Lige konferencija i Kupa Italije, a ove su među favoritima za osvajanje najmlađeg evropskog klupskog takmičenja.

Zahvaljujući remiju Bolonje sa "grifonima", Fiorenitina je zadržala četvrto mesto na tabeli Serije A uprkos neočekivanom porazu od Sasuola tokom vikenda.

Bolonja je već gostovala na "Artemio Frankiju" ove sezone. bilo je to pre nešto manje od dva meseca kada je "viola" nanela tek drugi poraz "hrtovima" u sezoni. 

Ekipa Tijaga Mote ne igra tako dobro u gostima kao kod kuće, osim pobede nad Interom u Milanu, u gostima su pobedili samo još Salernitanu. Ali imaju šest remija. Na devet utakmica postigli su osam, a primili 11 golova.

S druge strane, Fiorentina kod kuće ima šest pobeda, samo jedan remi i dva poraza, uz gol-razliku 15:8.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)