"GRAĐANI" KREĆU U ODBRANU TRONA: "Terijeri" slabo grizu ove sezone

V.D.

07. 01. 2024. u 10:00

U okviru 1/32 finala FA kupa na "Etihadu" od 15 časova sastaće se Mančester siti i Hadersfild

ГРАЂАНИ КРЕЋУ У ОДБРАНУ ТРОНА: Теријери слабо гризу ове сезоне

Tanjug/AP

Prošlosezonski šampion Engleske, Evrope i osvajač FA kupa Mančester siti je u Premijer ligi tokom novembra i decembra zapao u krizu rezultata i na šest utakmica je od mogućih 18 bodova osvojio samo sedam i to zahvaljujući pobedi od 2:1 nad Lutonom. Zatim su izabranici Pepa Gvardiole sredinom decembra otišli put Saudijske Arabije gde su se borili za titulu šampiona sveta.

"Građani" su nadmoćno osvojili titulu na Svetskom klupskom prvenstvu pobedama od 3:0 nad Urava Redsima u polufinalu i čak 4:0 protiv Fluminensea u finalu. Nakon povratka iz najveće zemlje na Arabijskom poluostrvu vratili su formu i u Premijer ligi gde su rutinski savladali Everton (1:3) i Šefild junajted (2:0) pa su tako izbili na treće mesto sa pet bodova zaostatka u odnosu na lidera Liverpul od koga imaju i odigran meč manje. 

Odbranu titule u najmasovnijem takmičenju na svetu Siti će započeti danas protiv člana Čempionšipa, Hadersfilda. Popularni "terijeri" su prošle sezone igrali očajno sve do povratka legendarnog Nila Vornoka iz penzije koji je preporodio ovu ekipu u drugom delu prošle sezone i izborio opstanak u Čempionšipu. U ovu sezonu su krenuli sa većim ambicijama ali rezultata nije bilo pa je na Vornokovo mesto stigao Daren Mur koji je pre toga vodio Šefild vendždej.

Hadersfild se nakon dva vezana poraza u Čempionšipu od Midlzbroa i Lestera nalazi na 21. mestu sa tri boda više od bivšeg kluba svog trenera Mura.

Obe ekipe započinju takmičenje od treće runde a poslednje međusobne okršaje imali su u sezonama 2017/2018 i 2018/2019 kada je Hadersfild bio član Premijer lige. Siti je slavio tri puta uz gol razliku 11:2 dok smo videli i jedan meč bez golova.

Ono što svakako raduje navijače Mančester sitija je povratak u trenažni proces Erlinga Holanda. Još nije poznato da li će Norvežanin igrati danas ili će svoj povratnički meč prvi u 2024. godini imati protiv Njukasla za šest dana.

Domaćin je apsolutni favorit na ovom meču i ne sumnjamo da će slaviti danas i plasirati se u 1/16 finala FA kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,47) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)