"ZMAJEVI" FAVORITI U GRADSKOM DERBIJU: Boavista od petog kola ne zna za pobedu

O. M.

05. 01. 2024. u 10:24

U okviru 16. kola portugalske Primeira lige, u petak od 21 čas i 45 minuta na stadionu "Besa" igra se gradski derbi između Boaviste i Porta.

ЗМАЈЕВИ ФАВОРИТИ У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ: Боависта од петог кола не зна за победу

Foto Profimedia

Boavista u ovaj meč ulazi nakon minimalnog poraza na gostovanju Žil Visenteu u pretzhodnoj rundi. Taj poraz potvrdio je krizu u kojoj su izabranici Horhea Kouta još od sredine septembra i petog kola.

Ako sada pogledate tabelu Primeira lige potpuno neverovatno deluje podatak da je Boavista posle petog kola bila prva sa 13 bodova, a među ekipama koje je pobedila bila je i šampion Benfika.

Od tada, "crno-beli panteri" osvojili su samo tri boda, bez pobede, u deset utakmica. Sada su na samo četiri boda od zone ispadanja, sa 16 bodova na trinaestom mestu.

S obzirom na to da su izgubili sedam od prethodnih osam mečeva u svim takmičenjima, a da je njihov gradski rival pobedio u 17 od poslednjih 18 međusobnih susreta, jasno je ko je favorit na današnjem meču.

Porto zauzima treću poziciju sa 34 osvojena boda, što je tri boda manje od lidera Sportinga i dva manje od drugoplasirane Benfike. Ekipa Serhija Konseisaa uspela je nedugo posle poraza u derbiju od Sportinga (0:2) da se vrati u pobednički ritam savladavši Leiksoeš sa 2:1 u Liga kupu, a potom i Čaves na svom terenu (1:0) u prošlom kolu, golom Žoaa Marija.

Da Porto igra dobro ove sezone govore i rezultati na evropskoj sceni, gde je kao drugoplasirani tim Grupe H bez većih problema prošao u nokaut fazu Lige šampiona, gde će za plasman u četvrtfinale odmeriti snage sa Arsenalom.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,47)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave