BOLONJA UKOČILA NA "ZEBRI": "Grifoni" zaustavili Inter i Juventus

O. M.

05. 01. 2024. u 09:55

BOLONjA dočekuje Đenovu u utakmici 19. kola italijanske Serije A.

БОЛОЊА УКОЧИЛА НА ЗЕБРИ:  Грифони зауставили Интер и Јувентус

TANJUG/AP

Meč će se odigrati na stadionu Renato dal Ara od 20 časova i 45 minuta.

Bolonja je do pretposlednjeg dana Stare godine bila u seriji od šest utakmica bez poraza, uključujući i eliminaciju Intera u osmini finala Kupa, ali je onda naletela na minu u vidu davljenika Udinezea koji je na svom terenu odneo ubedljivu pobedu od 3:0.

Bio je to tek treći poraz "crveno-plavih" u sezoni, a iskoristila ga je Fiorentina da pobedom nad Torinom izbije na četvrto mesto na tabeli. Sledeće nedelje upravo će Fiorentina i Bolonja ukrstiti koplja, ali u okviru četvrtfinala Kupa Italije.

Borba za Evropu je vrlo neizvesna ove sezone jer samo šest bodova deli ekipe od četvrte do devete pozicije pa svaki kiks može da znači katastrofu. Bolonjin adut je igra kod kuće gde je u seriji od osam utakmica bez poraza. izgubili su samo prvu utakmicu sezone na Dal Ari, od Milana, a posle toga vezali su sedam pobeda i samo jedan remi. Primili su četiri gola, od toga samo jedan u poslednjih osam utakmica i to u pobedi 2:1 nad Frozinoneom.

Trener Tijago Mota za predstojeći meč neće moći da računa na povređene Jespera Karlsona i Adama Sumaorua, dok je Dan Ndoje pod znakom pitanja.

Da je Inter u blagom padu forme, osim poraza od Bolonje govori i podatak da je u prvenstvu remizirao sa Đenovom, a taj rezultat je itekako upozorenje i "hrtovima" da ne bi trebalo da se opušta protiv "grifona" koji su izgleda ozbiljno rešili da ne budu samo jednu sezonu u Seriji A.

S druge strane, forma Đenove je u blagom usponu. Nisu se uplašili izazova i uspeli su da izbore remije sa dve prvoplasirane ekipe, uz pobedu protiv Sasuola. "Grifoni" su sada 12. na tabeli sa komfornih šest bodova prednosti iznad Kaljarija koji je prvi ispod crte.

Pobeda nad Sasuolom u Ređo Emiliji bila je tek druga u gostima posle drugog kola kada su iznenadili Lacio u Rimu i prva posle serije od pet poraza.

Mateo Retegi i Junior Mesijas vratili su se posle lakših povreda i bili su deo tima, ali nisu počeli utakmicu protiv Intera nego ušli u drugom poluvremenu kao zamene za Kaleba Ekubana i Alberta Gudmundsona.

Bolonja i Đenova su poslednji put igrali u sezoni 2021/22, u Bolonji je bilo 2:2, a u Đenovi 1:0 za goste.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!