SRPSKI INTERNACIONALCI UŽIVAJU PUNO POVERENJE NOVOG TRENERA SEVILJE: Rohiblankosi bi da iskoriste neigranje udarne igle Baskijaca

V.M.

04. 01. 2024. u 08:13

U okviru 19. kola španske La lige, posrnula Sevilja će dočekati Atletik Bilbao na ''Ramon Sančez Pishuanu'' (19:15).

СРПСКИ ИНТЕРНАЦИОНАЛЦИ УЖИВАЈУ ПУНО ПОВЕРЕЊЕ НОВОГ ТРЕНЕРА СЕВИЉЕ: Рохибланкоси би да искористе неиграње ударне игле Баскијаца

Foto: Profimedia

Sevilja je do sada proživela veoma tešku sezonu, već je dva puta menjala menadžere u kampanji u kojoj su baš muči kako na domaćem, tako i na evropskom frontu.

Rohiblankosi su ostvarili samo tri ligaške pobede i nalaze se tik izvan zone ispadanja na 16. mestu sa poenom prednosti u odnosu na Kadiz koji je prvi tim ispod crte, dok je grupnu fazu Lige šampiona završila na poslednjem mestu grupe ''B'' tako da neće igrati u Evropi na proleće i neće imati šansu da brani trofej Lige Evrope koji je osvojila prošle sezone.

Kike Sančez Flores, koji je zamenio Dijega Alonsa na klupi sredinom decembra, ima pronemljiv početak svog mandata. Na debiju njegova četa je ostvarila bitnu pobedu nad Granadom (3:0), da bi nakon toga doživeli poraz od Atletika (0:1).

Iskusni stručnjak će se danas predstaviti domaćoj pubilici na ''Ramon Sančez Pishuanu'' i nada se da moći da obraduje fanove pobedom, mada će to biti teško uraditi jer rohiblankosi nisu slavili pred svojim navijačima na poslednjih šest mečeva.

Takođe treba istaći da Sančez Flores ima puno poverenje u naše internacionalce Gudelja i Dmitrovića koji su započeli oba meča od kada je Španac preuzeo kormilo.

Za vreme praznika došlo je i do promene u upravi Sevilje i na mestu predsednika se sada nalazi Hose Marija del Nido Karasko koji je zamenio Hose Kastra Karmonu.

Dok domaćin ima najgori start sezone u poslednjih 20 godina, Atletik Bilbao uživa u najboljem! Poslednji put kada su sakupili više od 30 bodova posle uvodnih 18 kola (sezona 2013/14) kvalifikovali su se za Ligu šampiona, a to je i sada mogućnost jer su na početku ovog kola zaostajali su tri boda za četvrtoplasiranom Barselonom.

Baskijci dolaze u Baskiju sa dosta samopozudanja jer su neporaženi na poslednjih osam prvenstvenih utakmica (pet pobeda, tri remija), a vredi napomenuti da solidno igraju u gostima ove godine i jedino su izgubili od Barselone i Sosijedada na strani od starta prvenstva.

Za razliku od nekih prethodnih sezona, ''lavovi'' igraju otvoren, ofanzivan fudbal i imaju jedan od najboljih napada lige sa 34 postignuta gola.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez En Nesirija, Lukebakija, Navasa i Jordana, dok su pod upitnikom Akunja, Bade, Marijano Dijaz, Lamela i Njiland.

Sa druge strane, izostaće Alvarez, Galereta, kao i najbolji strelac ekipe Injaki Vilijams kojeg neće biti oko mesec dana zbog obaveza na Afričkom kupu nacija.

Očekujemo jednu interesatnu utakmicu, forma je na strani Bilbaa, ali mi verujemo da će Sevilja uspeti da dođe do boda na debiju Kike Sančez Floresa pred domaćim navijačima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3.30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)