LAJPCIG UBACIO U PETU BRZINU: ''Crveni bikovi'' melju sve pred sobom

V.M.

19. 12. 2023. u 09:23

NA otvaranju 16. kola nemačke Bundeslige, Verder će ugostiti Lajpcig. Meč se igra na ''Veserstadionu'' sa početkom u 18.30.

ЛАЈПЦИГ УБАЦИО У ПЕТУ БРЗИНУ: Црвени бикови мељу све пред собом

FOTO: M. Vukadinović

Iako su bez svog ponajboljeg fudbalera Danija Olma, gosti igraju fantastično i večerašnji meč dočekuju u seriji od četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima.

Niz su započeli protiv Hajdenhajma, a zatim su redom padali Dortmund, Jang bojs i Hofenhajm.

Napad je ozbiljno proradio i ni na jednoj od tih utakmica Lajpcig nije postizao manje od dva gola, a najviše se ističe najskuplje letošnje pojačanje Luis Openda koji je jedan od najboljih strelaca Bundeslige sa deset golova na svom saldu.

''Crveni bikovi'' su se zahvaljujući pomenutim pobedama popeli na treće mesto na tabeli i zaostaju sedam poena za vodećim Leverkuzenom koji igra perfektno ove sezone, a uz to su se plasirali u osminu finala Lige šampiona gde će igrati sa Real Madridom.

Sa druge strane, Verder igra promenljivo od samog starta prvenstva, osvojio je 15 bodova do sada i zauzima 14. mesto na tabeli. 

Na poslednja dva susreta ''zeleni'' su savladali Augzburg uz remi sa Menhengladbahom i tako su se odvojili od zone ispadanja pa sada imaju pet bodova više od Kelna koji zauzima poziciju koja vodi u baraž za opstanak.

Verder je definicija domaćinske ekipe jer je čak 13 od svojih 15 bodova osvojio kod kuće na ''Veserstadionu''.

Na poslednja četiri međusobna duela ovih timova viđena su barem tri gola, a mi verujemo da ćemo i večeras videti veliki broj pogodaka.

NAŠ TIP: |1+&3+ (kvota 1,65)

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!